Kabraxis napisał(a):
Pierdolenie. Bedzie jak z MW2.... protesty, bojkoty a pare(nascie) milionow w dniu premiery poleci do sklepow i kupi gre po 200PLN.
Szkoda, bo Blizzard (i Activision) zarobi w jeden dzien tyle kasy zeby sie mogli opierdalac przez nastepne 5 lat (bo to wlasnie robia od premiery WoW'a a nawet wczesniej).
PS. Najlepsze beda i tak recenzje po 90+ dla gry ktora jest blizniacza kopia prequela, ze srednia jak na 2010 rok grafika, totalnie wtornym gameplayem, koniecznoscia dostepu do netu (BN), do tego podzielona na 3 czesci aby wyssac kase i robiona przez kilka lat a nowego to widzimy tyle co tekstury i pare nowych jednostek na krzyz.
PS. Tak uwazam ze SC2 jest slaby (wrazenia z bety), uwazam rowniez ze D3 tez bedzie slabe i do bolu wtorne (wrazenia z tego co juz pokazali).
Nie zebym bronil Blizza, ale pierdolisz jak potluczony. No, ale po kolei:
- srednia grafika: kazda gra Blizza miala srednia grafike w czasie kiedy wychodzila; to nigdy nie byl tytan wrazen audio-wizualnych, bo taka maja filozofie: gra ma dzialac na szerokim zakresie komputerow
- wtorny gameplay: pierdoenie o szopenie. Ten argument mozesz dopasowac do 95% tytulow na rynku, z czego 90% nie do rasta do piet grom Blizza pod wzgledem grywalnosci; w D2 wciaz gra masa ludzi, to samo z SC2, W3, ze o WoWie nie wspomne. Niby to tez wtorne gry, ot kolejny mmo, hack'n'slash i rts...
- w SC2 bedzie opcja grania na profilu offline, nikt ci nie kaze logowac sie do BN; gry Blizza zawsze mialy potezny element multiplayerowy, stawianie na i rozwijanie Battle.Netu to raczej cos oczywistego biorac pod uwage ich dorobek
- malo nowosci w SC2: czy w ogole poczytales jak bedzie skonstruowana kampania w SC2? Jesli nie to proponuje nadrobic zaleglosci, bo bedzie drastycznie inna niz w SC1 (o ile pamietam to bedzie przypominac ta z Dawn of War)
- o tym, ze wyrokujesz iz D3 bedzie slabe na postawie paru filmikow na jakis 12 do 18 miesiecy przed wydaniem gry to mozna tylko skomentowac w jeden sposob: ROFL. Wiemy o tej grze tyle co nic. Swoja droga, mi sie gameplay z D3 bardzo spodobal (Monk ftw!!) i nie moge sie doczekac na nowego Diabla.
Generalnie mam wrazenie, ze albo juz cie gry cie zwyczajnie w swiecie znudzily, albo hate do Activision zjadl ci szare komorki
Ja w Blizza wierze i tylko ten fail z cena SC2 w EU troche mnie podkurwil, ale jak mowilem, w dzisiejszych czasach nie bedzie problemu, zeby kupic SC2 w cenie do 130zl (kupno samego klucza, import z USA czy pre-order w UK, do wyboru do koloru) - przestancie w koncu pierdolic o wydawaniu 200zl na SC2.