Ja steamie mam już ponad 300h i jeszcze nie mam acziwa za przejście pełnej kampanii
Nie jestem pewien czy na piracie, na którym mam pewnie z 3-4x więcej godzin kiedykolwiek mi się to "udało".
W którymś momencie, jeśli nie grasz dla achievementów kampania się po prostu nudzi. Albo jesteś blobem, który zalewa każdego wroga, albo już nawet nie masz żadnego sensownego wroga.
Przy grze Prusami - 1710 rok - trzyma mnie włąściwie to, że mam coś na wzór pierwszej wojny światowej. Jestem niekwestionowanie najsilniejszym państwem na świecie, ale wojny Ja + Czechy + Anglia vs. Francja, Austria, Rosja (nie wiem dlaczego te kurwy kacapy dostały claimy na całe byłe ziemie Teutonica, przez co poleciała na łeb na szyje relacja i zerwali sojusz, a zawarli z Austrią...) są po prostu interesujące i wymagajcae jakiegoś zaanagażowania, a nie tylko wysłania 30 tysięcznych armii na każdą z prowincji przeciwnika.
Swoją drogą nie wiem czy AI jest takie ułomne, czy wręcz przeciwne - jest dobre, ale ja w ostatniej wojnie Ja + Rosja vs. Scandynawia+Francja pokonałem skandynawów i poszedłem na Francuzów, którzy byli mocno obici po wojnie z hiszpanią i... 140tyś francuzów ciągle się chowało i unikało walki (MP mieli na poziomie max 10k)