Sparth2 napisał(a):
Wyglada jak kolejny generic high-fantasy swiat. Czy tworcy gier maja jakies klapki na oczach i nie widza, ze samo fantasy ma kilka ciekawszych odmian (Dark, Low) a o innych settingach nie wspominajac?
Mają to w dupie.
High-fantasy jest najbardziej znanym 'settingiem' ,najbardziej przystępnym i adresowanym do najszerszej potencjalnej grupy klientów. Dark jest np. zbyt realistyczny, mroczny, etc i już spora grupa klientów odpada , nie mówiac ,że więszkość tzw. Intellectual Property w stylu Dark fantasy należało by zrobić grę 18+ i to znowu zawęża ,etc
Też mi się już żygać chcę High Fantasy bo w zasadzie to jedyny rodzaj fantasy w mmo / crpg z bardzo nielicznymi wyjątkami ,ale co ja biedny żuczek mogę? Ciąć się nie będę z tego powodu.
Z np. serialami czy filami jest zresztą podobnie. Bardzo mocno naciągając to Game of Thrones to chyba pierwszy mainstreamowy serial fantasy , nie-high-fantasy (bardzo mocno naciągając bo de-facto to chyba dalej high-fantasy ,no ale tu definicji nie ma), a i tak jest robiony przez prywatną płatną stację telewizyjną.
Wątpie czy ktoś np. z NBC czy Fox-a czy innych dużych US stacji by sfinansował i dał na antenę coś takiego