gosu.
imo jesteś w mniejszości, bo większość obecnych graczy tak naprawdę Quake nie zna, może cos tam slyszalo. Na twitchu dreamhacka Quake ogladalo 15 tys ludzi, grala... garstka? W csgo gra 150 tys? w dote 500 tys? Takich trzeba zachęcić a nie malutkie community arena fpsow, które nie będzie grac 'bo to nie Q3'
Ale ludzie co graja w Arena Fpsy są już bardziej otwarci, bo widzą smierc tego gatunku...
Poza tym przecież każdy arena fps ma cechy wspólne. Możnaby nawet powiedzieć, ze Quake i UT są podobne... mimo, ze jedno i drugie community ostro zaprotestuje.
Reflex (przynajmniej na papierze) to cpma like, na nowym enginie, inne bronie, inne mapy, inne postacie i setting robo/huamans, inny balans (imo na pewno nie będzie instant weapon switch choćby), multiplayer features itp. Dla mnie brzmi jak NOWA gra. Zwlaszcza, ze takiej gry nie było od DAWNA.
Oyci3C napisał(a):
Ja natomiast usunąłbym wszystkie gry z dysku gdyby zrobili CPMA z MM i grałoby w to tyle luda co w CS:)
TOOTOTOTOTOOTOTOTOT. +100000
Dlatego Reflex jestem najbardziej zainteresowany. Gdzie chcą zrobić gre "smooth as fuck"
2GD jakos nie ufam.
A Nex na unity sobie nie wyobrażam.