Highlander napisał(a):
kiedy ja gralem to przeciwnik ma million jednostek a ja tyle co w w3 ;p milliony kasy, nie ogarniam napierdalania mysza ;]
powoli obczajam build upa, ale kontrola jednostek i co one robia to troche magia ;] i mam problem z bindem hatcherow ;p
a ile workerow do mineralkow? 10 starczy? ;p
i nie wiem lagowalo mnie troche wczoraj.
Ile wlezie. ale ze 20 to minimum. Nie naprawde, jak nie masz na co wydaac mineralow tlucz workery. Jesli graszprotem/terkie pamietaj zeby budowac tylko jedna jednostke naraz. Jednostki w kolejce to zmarnowane surowce. Jesli masz nadmiar surowcow, a wszedzie sie juz cos buduje, buduj wiecej fabrki, depoty, obrone, cokolwiek. I tlucz jeszcze wiecej jednostek. Jesli nie wygrasz taktyka, to po prostu zmasujesz wroga doszczetnie.
To oczywiscie nie zawsze dziala. Np. dzisiaj w 2v2 (ppVtt), terek probowal mnie zamasowac marina (LOL), ja w tym czasie ciagle tluklem stalker, potem szybko DT i desant na tylu. Jak mu juz pol bazy poszlo z dymem to auwazyl ze moze mi DT odkryc, ale ja w tym czasie mialem juz 11 gejtow i kazdy byl na warp gate przetransformowany no i coz mialem robic, desant stalekrow na tyly..