Escaflone napisał(a):
I tak na serio teraz przy tych wszystkich akrobacjach, jakie trzeba robić walcząc z co niektórymi przeciwnikami, to choćby twórcy gry się posrali nie byli by wstanie zrobić dobrego sterowania pod mysz i klawe. To jest po prostu niewykonalne.
No to bardzo ciekawe, że mi się udało zrobić dobre sterowanie pod mysz i klawę, kwestia odpowiedniego rozłożenia przycisków. Nie tłumacz nieudacznictwa twórców niewykonalnością.
Jakoś pierdyliard różnych portów ma ładnie przeniesione sterowanie z pada na klawę i myszkę ale w mitycznym DS się nie da, bo ta gra jest tak genialna i skomplikowana, że ho ho ja pierdolę. Jak From Software nie umie/nie chce im się, to znaczy że się nie da. :)
Pad jest dla mnie przestarzałym i niewygodnym kontrolerem i grać na nim nie mam zamiaru. Wielokrotnie próbowałem, wielokrotnie odbijałem się od tej ograniczonej konstrukcji.
I co żeś się uczepił tak tego sterowania, jak są inne powody do narzekania?
Gra chujowo wygląda bez fixa, na fixie źle działa na kartach ati, ma spierdolony autotargeting który lata pomiędzy wrogami jak szalony, klawiszologię można ustawić odpowiednio z użyciem zewnętrznych programów.
To są rzeczy, które powinny być dojebane na tip top w grze, za którą śpiewają sobie na steamie 40 dolarów. Proste i elementarne ficzery, które zostały tutaj zjebane czego NIC nie usprawiedliwia.
I moim zdaniem wspieranie finansowe czegoś takiego mija się z celem, bo to pokazywanie, że graczowi na PC można wcisnąć każde gówno i gwarant, że konwersja trzeciej części, jeżeli w ogóle łaskawie powstanie, będzie prezentowała podobny poziom.
Z mojej strony EoT, powiedziałem już co chciałem, czekam na ewentualne fixy. Pieniądze z chęcią dam, ale raczej modderom którzy poprawią tą grę via paypal niż dla namco/from które zajebało tutaj cash grab gorszego kalibru niż EA/Blizzard ostatnimi czasy.