e gadanie, przy wysokich ciężkich tierach to tak naprawdę dla mnie była głównie farma po zrobieniu sprzętu ,a tu jeszcze 100k na następny czołg trzeba było walnąć i taka prawda, że tak ta gra została zrobiona, żeby ludzie sobie skrócili farme jak chcą dobić do następnego tanka kupując premium days, albo premium tanki, a żeby efektywnie grać to trzeba ściągnąć skiny i odrobina oleju w głowie.
Ja tam polecam z ciężkich czołgów ruskie, bo wszystkie dają sporo funu, gdzie u konkurencji jest często crap totalny i ścieżkę do is-7, bo is-4 to crap totalny. Amerykanski tier 10 jest teraz niby overpower, ale go zbalansują. Poza tym wątpię, żebyś go zdążył wyfarmić zanim ci się znudzi lub zanim kupisz konto na allegro.
Jak ktoś chce jeździć szybkim i zwinnym czołgiem to polecam drzewo light francuzów, takim 1390 często mam 5-6 killi w walce z high tierami na otwartych mapach, jak dla mnie, to jest pan pola walki. W sumie mam już wyższy tier nawet zrobiony, ale nie zamierzam zmieniać tanka.
Z artylerii świetne drzewko jest niemieckie, trasa przez wespe i potem grille (najlepsza arta na 4 tierze) i mi daje więcej funu niż na 5. Z niskich tierowych art ludzie jeszcze chwalą ruską chyba na 6 do której można dobić, ścieżką czołgów, bo poniżej 8 tiera zdejmuje one shotem, mi się szybko znudziła. Niemieckie są najlepsze, bo są szybkie i zwinne i można szybko zmienić pozycje.
W przypadku art, żeby dobrze trafiać trzeba mieć te 100% skilla załogi zrobione.