Cytuj:
Jakiej wielkości plik wymiany masz ustawiony na tym dysku? (jeśli w ogóle, przy tej ilości ramu swapa najlepiej wyłączyć).
Mam przydzielone automatycznie czyli tyle ile RAM, 16 GB. Czyli wpisac 0? Bo czytalem troche i ludzie radza zeby wpisac np 256 MB minimum.
Cytuj:
Nie wiem czy to może wpływać na grę ,ale ssd optymalnie powinien zawsze mięc ok 15-20% przestrzeni wolnej conajmniej ,aby 'zużycie komórek mogło być rozkładane w miarę równiomiernie' - to tak przy okazji.
To jest tyle, bo dysk mam 64 GB a wolnego ponad 16 GB.
Tak czy inaczej zrobilem jeszcze raz wykrywanie ustawien graficznych i troche podciagnalem bez dawania wszystkiego na max i jak na razie jest ok, gralem z 2 godziny i nic zlego sie nie dzieje. Moze przy mniejszej ilosci detali sprzet az tak sie nie zadlawia i daje rade.
Przy okazji: gra oryginalna, update jest, a mimo to po odpaleniu creation kit z zaznaczonymi skyrim.esm i update.esm creation kit wywala kilka bledow. Bledy wyskakuja gdy CK jest podczas "initializing references". Przykladowy blad to "
MASTERFILE: NavmeshInfo 00028e37 has no parent space, ignoring", kolejne bledy dotycza obiektow typu "
door".
Oczywiscie laduje tylko te dwa glowne pliki, bez pluginow.