Epix!
, gra coraz bardziej przypomina zajebisty film
minor spoilers below!
scenke z obrony twierdzy i smierci Krola i Duncana ogladalem z wielkim WTF? , gry z duzo lepsza technikalia jak Batman czy Uncharted 2 nie wywolaly nawet ulamka takich emocji , dosc rzec ze wczytywalem save 3 razy i tyle samo ogladalem zdrade Lograine . Jeszcze odnosnie fabuly BG to nie zapominajmy ze to trylogia i calosciowo opowiesc na przynajmniej 250 h albo i wiecej , nie za bardzo mozna porownac , rozmachem i rozpietoscia na pewno DA nie dorownuje ale momenty sa gdzie nawet Baldur zostaje w tyle .
Szczerze mowiac to dobrego rpg poznaje sie po emocjonalnym przywiazywaniem sie do postaci , mnie zajebiscie bylo szkoda Duncana , i liczylem ze na pewnym etapie zrobi join
Ogre na hard=omfg! , ta walka to dziwka na wyzszych poziomach trudnosci jak sie gra magiem , bydlak resistuje co 2-3 spelle , zdejmuje Alistara w paru hitach , przydaly sie potionki a i tak koncowke dmg musialem zrobic jako jedyny zywy
ktos jeszcze wpadl na pomysl zeby nazwac psa "mendol"?
Kaika , mnie tez sie nie podoba ten pomysl z DLC reklamowanym bezczelnie w grze , to rzeczywiscie psuje nieco klimat i bioware powinno inaczej to rozwiazac , wybrali taki sposob to coz..trudno
ale generalnie powinnas zagrac bo od czasow Baldura nie bylo takiego fantasy crpg i nie ma sie co ludzic ze szybko sie pojawi nowy , licze na expansion pack a wiem ze Bioware nie zawiedzie i bedzie grania na conajmniej 30 h . Toolset pewnie dadza , ale nawet najbardziej udany modul stworzony przez graczy nie dorowna produktowi z voiceover , cutscenkami itd...
zagraj chociazby dlatego ze to wymierajacy gatunek niestety , moze w nastepnego crpg zagramy za 10 lat? , wcale bym nie byl zaskoczony
DLC to jeden sposob na zobaczenie czy jest wogole jakies jeszcze zainteresowanie tego typu grami