KromeR napisał(a):
Moze mi ktos przyblizyc sparawe Anarchy Online? Jak to teraz wyglada?
Tzn. interesuje mnie:
1. czy jest jakis trial do tego zeby mozna sobie bylo looknac co i jak.
2. czy gra jest zywa -> znaczy sie czy serwery nie sa puste
3. jak wyglada ew. opcja zakupu gry
4. jakie ma wymagania sprzetowe (wow mi dzialal glacko)
Tak sie jakos od jakiegos czasu oderwalem od WoW'a, przeszedlem stalkera i czasem mi sie nudzi wieczorami, a klima Sci-Fi zawsze byl moj ulubiony. Gdyby mnie zjebany system platnosci za Neo2 i te pustki na serwach :/
1. AO i dodatek NW są darmowe, płacisz po wykupieniu reszty dodatków. Więc za darmo grasz w to, za co płacili w 2002 roku. Spokojnie można sobie zobaczyć co i jak wygląda, choć gra bez dodatków to oczywiście nie to samo.
2. Tak, wciąż gra dużo ludzi. Na 200+ jest wręcz tłok. Tego się nie musisz obawiać, gra żyje i ma się całkiem nieźle. Ostatnio co chwilę wrzucają nowe, bardzo duże patche.
3. Jeśli chcesz grać z najnowszym dodatkiem Lost Eden (cała reszta included), to 30 dolców/euro za wszystko. Samo Shadowlands (czyli masz AO classic, NW i SL) 20 dolców/euro, ale to bezsens.
4. Wiesz, same wymagania sprzętowe małe i poleci na starym gracie, ale często (szczególnie na high lvl) jesteś w miejsach, gdzie jest powyżej 100 ppl (rajdy i wojny) w zasięgu kamery. Zdarza się wtedy, że FPS spada poniżej 15 nawet na dość dobrym kompie. Ale oprócz tego, jeśli WoW śmiga, to AO też powinno bez problemu. Przecież ta gra ma 6 lat
.
Ja od siebie mogę polecić AO, spędziłem tam dwa lata i nie żałuję. Wprawdzie grind taki jak w WoW, ale ta gra ma naprawdę zajebiste community. Mi najbardziej podobało się PvP, chociaż to nie najmocniejszy element gry (ostatnio dużo mieszają), jakoś tak mi przypadło do gustu (kumple, którzy przeszli do WoWa, mówią, że tam jest lepiej, niedługo sam sprawdzę, właśnie zacząłem grać).
Sprawdź też przyklejony topic w dziale AO, wprawdzie prawie sprzed roku, ale generalnie aktualny.