Pogralem kilka godzin w bete i ... mieszane uczucia
Niby wszystko ladnie, pieknie itp, grafika mila dla oka, engine nawet w ultra high chodzi bardzo dobrze ale ...
Grze brakuje rozmachu, jak napisalem grafika jest ok ale ... no nie porywa niczym szczegolnym, Przykladowo WoW stoi nizej jezeli chodzi o jakosc i szczegolowowsc ale ... wieksze wrazenie na mnie zrobilo Ironforge pierwszy raz lub kiedy pierwszy raz zobaczylem w WoW Nagrand/Shadowmoon Valley itp.
Questy ... farma jak diabli, co prawda w innych grach jest podobnie ale w LOTRO jakos bardziej sie to odczuwa, jak sie dostaje nastepny quest w jednym miejscu "zabij xxx lisow" to sie odechciewa, nie wiem jakos w WoW tak bardzo mnie to nie razilo.
Tak krotko, jak odpalilem pierwszy raz WoW to mi szczena opadla, tutaj ... "no ladne toto bardzo, ale ....".
[edit]
zapomnialem o najwazniejszym, walka ...
po WoW, gdzie walki sa dynamiczne w LOTRO mozna zasnac, gralem Championem czyli melee dps (taka mieszanka rogala i fury warka) i bicie mobkow jest ... nudne, w wow jak sie wpada w moby fury warkiem to sie czuje ten smak masakry - przez co farma jest nieco "przyjemniejsza".
To tyle na pierwsze wrazenie, pomecze bete jeszcze kilka dni zeby wyrobic sobie jakies bardziej szerokie spojrzenie bo byc moze 10lvl to za malo zeby wyciagac jakies sensowne wnioski.