Oyci3C napisał(a):
Powtórzę się -> gra dla której warto kupić PS3. Starzeje się i ogólnie w żadną grę (poza online) ostatnio nie grałem więcej niż pare h, w DS nie mogę przestać. :<
Nie moge się nie zgodzić
Gdyby zrobili losowo generowane rozstawienie mobów w tej grze to IMO wyprodukowałi by coś na kształt Diablo - gierki, w którą można stukać bez końca.
Niesty przy statycznych levelach, po 4-5 razie, już przechodzisz je na pamięć.
Ale te 4-5 razy to spokojnie 100-200 godzin gry.
Shador von Dal napisał(a):
A gdyby tak opisac w paru slowach, dlaczego DS jest taki rewelacyjny jak piszecie?
Dla mnie:
- genialny combat system (bijacy na głowę Obliviony i Gothic)
- fajne i zbalansowane multi (ma sens co-op, ma sens PKowanie ale i obrona przed PK jest prostsza bo masz mozliwość uzyskania przewagi liczebnej)
- nastrojowe i bardzo różne lokacje
- niezłe bossy (choc mogli by "poprawiać" znane mozliwości ich exploitowania)
- fajna i dośc nowatorska itemizacja
- ciekawy rozwój postaci (brak "klas" - nic nie stoi na przeszkodzie z wyjściowego knighta zrobić np. maga, mozliwośc robienia sobie "patentowych" postaci)
- harcoreowe podejście do grania (nie nie opcji robienia sobie bezpiecznych "save" postaci, pewne decyzje jakie podejmujesz są w obrębie jednej gry nieodwracalne)
- dobra grafika (mimo że wyciąga się tej grze działanie w niskich rozdzielczości jak na dzisiejsze standardy to IMO grafa jest rewelacyjna)
i jeszcze kilka innych powodów by sie znalazło
Tak jak swego czasu byłem zachwycony Diablo tak teraz oceniam DS wyżej.
I to nie porównując Diablo do dzisiejszych mozliwości sprzętu tylko do tego, jak rewelacyjna to była gra "na tamte czasy".
DS też ktoś super przemyślał i dopracował.