Wlasnie zostalem pognebiony na 23 lvlu przez Torchlight 2 na Veteran. Act 2, Phase Beast, portal, 'Phase Bests Challenge" z czarnymi zelkami. Jak to wyglada?
- jeden Glowny Krol (King Tar) niewrazliwy na dmg dopoki sie nie zabije dwoch przydupasow:
- Doctor Tar i Mister Tar, championy zelki - max zjechanego HP - 1/4 kazdemu.
Do tego:
- championy spawnuja mniejsze championy z losowymi statami (noxious, frozen, etc..)
- mniejsze championy spawnuja zwykle zelki-slugi
- duze zelk ispawnuja nietargetowalne malutkie zelki, ktore detonuja ci sie pod nogami za maly dmg, dodatkowo spowalniajac.
Ogolnie w kulminacyjnych momentach spokojnie jest do 100 mobkow jak nie wiecej na ekranie do tego moga tak zasrac tym tarem ziemie ze jestes pernamentnie spowolniony.
8 deathow, okolo 50 potkow, pol godziny zycia stracone, nawet nie drasnalem glownego bossa. GG jako meele tam (gram lucznikiem-throwerem).
Widok jak twoja postac jest doslownie ZALEWANA i zjadan zywcem przez te zelki - priceless.
Ogolnie gra sie robi coraz lepsza z kazda minuta i jeszcze do "fajne walki ala butcher" zabolka - przeczytaj co rozpisalem wyzej, ogarnij jak powinna wygladac walka z bosem w HnS i spierdalaj z tematow o HnS please.
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
PS. Ogolnie jestem swiadomy ze tam pewnie jest jakis trik na ich zabicie szybkie ale ogolnie jestem pod WIELKIM WRAZENIEM ze jest cos takiego w tej grze, biorac pod uwage ze jest to calkowicie opcjonalne.
PS2. A propos grafiki - mimo ze technicznie slabo i rozdzalka tekstur itd.. wola o pomste do neiba to mapki i dungeony w T2 sa 10 razy bardziej roznorodne, nawalone obiektami i rozbudowane niz te pseudo mapy w D3. O ZNAKOMITEJ (best in business - PoE ma przy T2 randomizacje wrecz smieszna a ma calkiem dobra, porownujac z D2 np.) randomizacji juz nie wspomne bo w D3 jej nie ma wogole. O tym ze tu randomowy poboczny dungeon jest dluzszy i ciekawszy niz glowne w D3 tez.
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tak wiec odpuscie juz o grafie bo nei ma sensu - zreszta beda teksture packi - polecam sobie sprawdzic jak wyglada TORCHLIGHT1 z 130MB Texture Packiem HD (hint: 2 razy lepiej niz D3).
Tak czy siak - dla mnie gra nabiera rumiencow z kazda przegrana godzina i az sie nie moge doczekac tych endgameowych mapek.