Kabraxis napisał(a):
Calkowicie powazne pytanie teraz.. jakiej wielkosci jest ta 'mapa'? Bo cos mi sie wydaje ze to co ty nazywasz mapa w PS2 jest po prostu normalnym seamless swiatem z innych MMO.
Jak w RIFT sie napierdalalo z bossem 700 luda w jednej zonie (ktora jest pewnie kilkadziesiat razy mniejsza niz 'mapa' z PS2) to tez byla rewolucja?

Jak w WoW masz 5k ludzi w Azeroth zalogowanych to tez jest rewolucja?
Zeby byc bardziej na czasie i technicznie blizej PS2 - TERA, ktora ma hitboxowy combat jak FPS i rowniez ma seamless swiat to tez rewolucja?
Kurde.. czego to sie mozna dowiedziec na mmorpg.pl po tylu latach grania w MMO.
Około 64km2.
A czy w innym wymienionych przez ciebie MMO, można walić headshoty z odleglosci 1km ?
Czy trzeba tam celować i być dokłądnym w tym celowaniu ?
I wkoncu najważniejsze. Czy w innym przez ciebie wymienionych MMO jest coś takiego jak symulacja lecących pocisków. Pociski w PS2 mają trajektorie balistyczną a nie zwykły ray-cast hit.
Do pełni szczęscią brakuje tam tylko destrukcji otoczenia, które powodowałoby konieczność odbudowy umocnień baz.
Tere pomine milczeniem, bo chociaż celownik dodajny fajny feel, to nawet to nie stało koło Planetside 2.
Nie mowiac juz o tym ze tera miala instancjowane zony ;p.
edit:
Zreszta wyskakujesz z jakimiś z wycietymi z kontekstu przykładami. Tamto to były MMORPG, a PS2 to jest MMOFPS. Już samo to powoduje, że porownaywanie tego do RPG mija sie z celem ;f
Kabraxis napisał(a):
Cytuj:
Crysis 3 ? Hm. Bardzo mu blisko do rewolucji. Jak pokażą jeszcze kilka ciekawych graficznych ficzerow to napewno jego też tam zalicze ;p. Tak czy inaczej tesellacja żaby wgniotła mnie w fotel. Podobnie jak nowa metoda displacment mappingu.
To super. Napewno to spowoduje ze sie nie znudzi po 2h grania i ze ogolnie gry beda lepsze gameplayowo i 'miodnosciowo'.
Rewolucja!

No mi sie nie znudzi ;s.