RufeN napisał(a):
ooo, wielkie dzieki Karol
co do winged speara to fakt - podnioslem i skonczylo sie to dla mnie smiercia
wciaz nie wiem, czy zostac przy scimitarze czy tym spearem wywijac. ten smok w 1-1 1-2 itp to jest ten sam czerwony, wkurwiajacy smok? jak go ubije z luku to bede mogl pozbierac spokojnie looty lezace na tej polanie z drugim smokiem,co wali ogonem? (jakies ulepszenia tam sa chyba)
Jeśli nie padłeś ani razu w body form w świecie pierwszym to po zabiciu phalanxa i red dragona ten drugi smok znika.
Jeśli padłeś (a pewnie padłeś) to zielony smok tam będzie bo tendencja świata będzie za mało "biała".
Ale da sie zlotować wszystko co tam jest poza 1 skarbem najbliżej smoka - podnosząć jego raczej padniesz (ale podnieśc się to da).
Ewentualnie mozna poczekać aż zabijesz green dragona w 1-4 i wtedy się wrócić pod ten stuff juz total safe. Ale to będzie na późnym etapie gry.
A co do broni to dla początkującego spear jest najlepszy bo możesz walić mając podniesioną gardę tarczy.
Tylko trzeba rozsądnie gospodarować staminą (jeśli masz 2-3 przeciwników to uderzaj raz i cofaj się żeby odzyskać staminę po uderzeniu).
yabaddi napisał(a):
W opisach przedmiotów np broni pod physical attack są podane 2 wartości np 75 i +4 - co to jest ten drugi parametr? Zauważyłem, że czasami przybiera wartości ujemne, to jakaś zależność od klasy, statystyk postaci?
Bonus od statsów.
Jak broń ma np napisane w bonusach E D - - to znaczy że ma bonus klasy E od STR, bonus klasy D od DEX i brak bonusów od faith i Magic.
Klasa bonusów (od najmniejszego) to E D C B A i najlepszy: S.
Często rosną wraz z kolejnymi upgradami broni.