Tak naprawdę musisz sobie sam odpowiedzieć na nastepujące pytania:
- jaka grafika mi odpowiada ( wbrew pozorom bardzo istotne- miałem 2 podejścia do WOW-a i grafika mi nie leży więc nie dałem rady grać i czerpać z tego powdu przyjemności)
- czy lubie się bawić w dobór skili ( np w GW dobierasz sobie skile i walczysz , w innych grach praktycznie używasz te same)
- czy lubie crafting i handel ( jedne gry mają to bardzo rozwinięte- np w Lineage2 bez soulshotów , które produkują tylko gracze nie ma gry, niektóre itemy tylko z craftu, a są gry w których crafting i handel szczątkowy)
- czy lubię grać z innymi , czy czasami lubie pogrindować sam przez 4 godziny ( w jednych grach możesz grać i tak i tak , w innych bez party ani rusz)
- czy lubie questy ( są gry , które opierają sie własciwie na questach- bez nich nie masz dobrych itemów a exp jest kilka razy wyzszy niz za sam grind- są też takie że questy tylko wspomagają i urozmaicają grę)
- czy lubie duży wybór ras i klas
- czy lubię jak w grze jest specjalizacja broni i armorów dla ras i klas ( ja np nie lubi jak gram daną postacią i dropnie mi armor którego nie mogę uzywać bo jestem np wojem a to dla łucznika)
- itp
- tak wogóle cięzko znaleść grę która odpowiadałaby pod każdym względem