shp napisał(a):
wodny napisał(a):
9. Żadnego wielkiego hitu z tego nie będzie. Jak zrobią B2P w co wątpię - pewnie się sprzeda sporo pudełek. Jak zrobią na abonament to F2P po pół roku maksymalnie.
O to aż tak bym się nie martwił, bo hype jest spory na zachodzie. Z tego co się orientowałem to Nihilum/Ensidia z Kungenem na czele już się zadeklarowali na wildstara. Tak samo jak c9 (od kiedy przeszli na multilang to w gw2 są jedną z lepszych gildii). Największy hype mają oczywiście w USA - sporo multigamingowych gildii się deklaruje (nawet taki zerg jak mognation co ma 1000+ membersów).
Na zachodzie jest zawsze spory hype. Na wszystko.
Wildstar zapowiada sie poprostu zbyt... standardowo, doslownie WoW 2.0. Problem z takim podejsciem polega na tym, ze graczy WoWa to nie przyciagnie (bo oni juz zainwestowali w WoWa i niechca nic zmieniać), czesc tylko sprawdzi i dojdzie do wniosku ze "juz to mam, po co mam grac w to samo tylko z inna grafika ?". Zostaja tylko minimalna grupa graczy ktora jest zadowolna z interacyjnego podejscie i malych kroczkow przy wprowadzaniu czegos nowego.
Reasumujac. Gowno z tego bedzie. Jak chce sie zaistnieć na tym rynku to jest tylko jedna droga. Trzeba podjac ryzyko, wypierdolic wszystko co było w MMO przez okno, i zaczac od podstaw, eksperymentujac z nowymi rzeczami.