Aldatha napisał(a):
no ale marek ma racje , skoro taka firma jak rockstar preferuje konsole to serio PC nie ma sie czym pochwalic
po 15 latach dostali wastelands i pillarsow dla dziadow , no ale to tyle
GTA4 sprzedało się ok. 3mln na PC. ~20mln na PS3 i 20mln na Xbox 360 (około, nie chce mi się sprawdzać by podać dokładnie dane). Jak tu nie mieć wyjebane.
Zresztą aktualnie i tak R* się postarał bo nie piżgnął porta zatrudniając dwóch tczewiaków na pół etatu tylko dokoksował produkcję. Sprzedaż pewnie ani drgnie, bo na zachodzie kto chciał i miał ciśnienie i tak zagrał, a na wschodzie gdzie dominują PC większość romków i innej swołoczy sobie zassa z torrentów.
W każdym razie - moim zdaniem GTA5 na PC to w pewnym sensie eksperyment i sprzedaż zadecyduje o podejściu firmy do ich kolejnych produkcji.
Pillarsy - rotfl, odpaliłem na 30min, poklikałem i wywaliłem. Nie mam już 15 lat by się podniecać takimi klikankami. Wasteland pewnie jeszcze szybciej by z HDD poleciało. Nawet nie chce mi się tego retro badziewia ściągać.
Na pilarsy jesteś już za głupi (to nie obraza tylko fakt) a gta5 kupi sporo ludzi co mają wersję konsolową także giń elektryku wysokich napięć!