Nie ma to jak porównywać starego klienta bety bf4 do release klienta army3
.
Beta BF3 też chodziła tak sobie sobie i nawet po release gra miała spore wymagania. Dopiero kolejne wersje sterów i któryś (chyba 2) pacz poprawiły performance.
Ogólnie to jak ktoś wspominał o 5850 - też mam tą grafę ale mam i5 sandyBridge więc trochę lepiej niż i5-750... ale ogólnie to też jest bieda. Trzeba jednak zauważyć, że ta grafa to bieda jak na dzisiejsze czasy. Kulowa radzi sobie z grami, który korzystają mocno z dx10/dx11. No i może się okazać, że przesiadka na win8 będzie wskazana ale mówi się trudno
.
Co do grafiki - pamiętacie pierwszy gameplay z bf4, ten co się zaczynał w samochodzie pod wodą?? Robił zajebiste wrażenie i grafa pewnie będzie właśnie taka. Przypomnijcie sobie misję z bf3 co się startowało z lotniska jetem - nie znam nikogo, komu morda by się nie cieszyła na widok takiej grafy - efekt zajebisty. My mamy bete bf4, nie release klienta ale chyba sporo ludzi o tym zapomina... Tekstury i tak będą zajebistej jakości. Spodziewaliście się gry a'la to co zostało pokazane na UE 4.0?? Seriously ale to póki co nieosiągalne na tą chwilę
.
Mi się zajebiście podoba. Jest sporo akcji, mapa jest fajna (do conquest, do domination raczej słaba). Helikami się spoko lata. Strzelanie jest jakby trudniejsze. Z biodra ciężko kogokolwiek ubić (w bf3 się dało). Jest moc, fajnie się strzela ale trzeba mieć to stabilne 50 fps. Coś więcej napiszę jak w przyszłym tygodniu grafę wymienię.
P.S