Właśnie pograłem z godzinkę i:
- nie ma instant targetowania celu (czyli można się kulać wokół żeby nie trafił itp.)
- ogólnie to graficznie korea uber alles (ale klimatycznie)
- możliwość łączenia skilli w kombosy (znaczy się, nie trzeba klikać po kolei tylko można ustawić że po użyciu jednego skilla od razu używa drugiego dowolnego jakiego sobie wstawimy w okienko "chain skilla")
- po dropy należy się schylić (czyli postać podchodzi do tego co leży na glebie naciska się F i postać kuca i zbiera, jeżeli np. wypadły z moba jakieś krapy - kasa, jakiś badziewny miecz i potionek, to pochodzimy do każdego i F)
- w grze jest skakanie, kulanie się itp. czyli będzie fajny element zręcznościowy a nie bezmyślne stanie przed mobem i klik klik klik albo w 1 2 3 1 2 3 1 2 3, np. walczyłem z jakimś łażącym drzewem co jest bardzoooo wolne to jak widziałem że drzewo się zamachuje to przeszedłem za jego plecy, drzewo uderzyło konarami w puste miejsce gdzie stałem i dostało parę strzałów w plecy, obróciło się i ten sam manewer) Zaznaczam że było wolne. Zakładam, że będą lepsze i szybsze moby gdzie trzeba będzie się nieźle napocić żeby zabić
- jest jeden serwer i lokacje początkowe są zajebane ludkami (dostać się do jakiegoś kłestowego moba graniczy z cudem
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
)
- gram wojem chomikiem
- wypada dużo takich przedmiotów które są "niespodziankami" np. wypadło mi jajko, które musisz rozbić o ziemię żeby zobaczyć co jest w środku (kasa czy jakiś stuff)
- niektóre przedmioty można użyć tylko będąc w "rest mode", moja postać ma skilla rozpalania ogniska i wszyscy co byli w pobliżu byli w rest mode (pewnie rozpalanie ognia jest dla każdej rasy obligatoryjnie ale nie jestem pewien)
- poruszamy się wsadem z tym że pod prawym i lewym przyciskiem myszki mamy skille przypisane (czyli nie mamy kursora w grze) kursor włączamy wciskając ALT. po prawym mam atak pod lewym kulanie się np.
ekran obraca się samoczynnie gdzie kierujemy naszą postać (działa to swoją drogą bardzo fajnie) można bardzo mocno oddalić kamerę i bardzo mocno zbliżyć
jak coś mi jeszcze wpadnie to napiszę.