Pogadałem kilka h dzisiaj ze stremerem z hardcore gildii ktory ma 50 lvl stalker , kilka rzeczy ktorych sie dowiedzialem :
1. Ilość contetu
- są 4 dungeony 5 osobowe. Veteran mode odpala się na 50 lvl. Bosowie zmieniają umiejętności na veteran lvl. Są on bardzo ciężkie. Nie mają CD - tzn jest ale można robić 10 x reset na 1h - udało mu się ukończyć tylko jeden z nich , reszta z różnych powodów nie była do dokończenia w całości
- 5 x adventures , które na 50 lvl zmieniają się na veteran - zrobił wszystkie
- 1 raid 20 osobowy - zabili 2 pierwszych
- 1 raid 40 osobowy - do tego contentu mają dostęp tylko osoby zaproszone prze Carbine
2. DPS aktualnie : warrior/esper > stalker/spellstinger > engi > medic
3. Tankowie :
Engi - jest zdecydowanie najłatwiejszy i porównał do facerolla tankowanie nim
Stalker - według niego najlepszy i najbardziej wszechstronny tank ale najcięższy do wymasterowania
Warrior - coś pomiędzy engi/stalkerem
4. Heal :
Spellstinger - najlepszy singel target heal
Esper - najlepszy AOE heal
Medic - mix tych dwóch
5. Czas na zrobienie 50 lvl - powiedział że coś około 70h gameplay
Spytałem o ten system 50+ , tak jak wspominałem za każdy lvl powyżej 50 dostajemy punkty. Cap tych punktów na tydzień to 140. Za nie kupujemy gear , mounty i inne gówna. Najważniejsze to to że można kupować punkty AMP i skill pointy. Można maksymalnie kupić 7 AMP pointów i 10 skill pointów - albo na odwrót :S - pokazywał ale zapomniałem. Można też dokupować dodatkowe zakładki na sety skilli.
Samo zakupienie max AMP i skill pointów to 10 miesięcy zbierania tydzień w tydzień 140 punktów :O
Każdy kolejny lvl ower 50 to 70k expa do wbicia.
Na koniec ankieta 12k+ kto kim bedzie gral :
http://watchwildstar.com/census#share-- ... cter_class