Keii napisał(a):
@Shador - jak wygląda sprawa z wyborem języka tekstu/głosów (tak, w obu przypadkach interesuje mnie japoński
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
?
Mówiony Japoński/Angielski, tekst tylko Angielski (chociaż jest jakaś opcja wyłączenia włączenia tekstu). Sprawdzę to w domu, na pewno mówiony jest japoński bo sam go mam włączony
Ogólna recka gry to:
Podobno bazuje on całkowicie na scenariuszu jak Naruto jest małolatem. Rozpoczyna się gdy staramy się dostać do szkoły ninja. Gra jest można powiedzieć podzielona na dwie rozgrywki. Jedna to miasto, które możemy eksplorować, kupować różne przedmioty i wcinać makarony. W mieście od czasu do czasu pokazują się npc którzy dają różne zadania. Po każdej wykonanej misji, czy to pobocznej czy to głównej, pojawiają się różne przedmioty które do których musimy dojść, doskoczyć, wspiąć się itp.
To co mi się nie podoba to jest sposób w jaki rozwiązali rozpoczęcie misji. Wchodzimy w menu, zakłądkę misji i tam mamy do wyboru odblokowane misje poboczne i misje główne. Aby wykonywać misje główne musimy zbierać doświadczenie z misji dodatkowych (to doświadczenie nawet nazywa się missions xp). W menu odpalamy jakąś misję, wyskakuje nam ekran łądowania i... mamy misje. Nie są to tylko misje w stylu sklep mu/jej ryja, są ciekawe typu wbiegnij w pionie na drzewo (ew. ścigaj się z jakimś ninja), dogoń psa w lesie itp. ogólnie pare miłych ciekawostek jest w tej grze których nigdy nie widziałem wcześniej w żadnej grze
Co do samych walk, muszę przyznać, że dynamika walki od 1/10 to jest grube 9/10
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Postacie posiadają ekwipunek czy to do shurikeny, bomby wybuchajace czy tez jakies inne ciekawostki (np. makaron ktory zwraca nam chakre (mane)) Walka moze odbywac sie albo na ziemi... albo na scianie
Co bardzo utrudnia rozgrywke bo zmienaja sie kierunki ktore musimy wciskac na padzie
Wiekszosc walk walczymy sami (w scenariuszu) w zwyklych bitwach mozemy sobie wybrac dwie postacie supportujace ktore beda posiadaly jedna ze specjalnych umiejetnosci czy to ofensywnych czy defensywnych (np. gdy przeciwnik wystrzeli nas w powietrze nasz support powstrzyma nas od bolesnego upadku) albo gdy my przeciwnika wywalimy w kosmos to support wywali mu pare ciosiow w powietrzu
Fajna jest sprawa, ze sa misje w ktorych nie gramy tylko Naruto ale tez innymi postaciami ktore znaczaca wplywaly na akcje w kreskowce. Tak wiec mozemy walczyc starym ninja ktory opiekuje sie wioska liscia czy tez trenerem Naruto, dlugo by wymieniac.
Kolejna fajna sprawa jest to, ze po pokonaniu przeciwnika odblokowuje sie on nam i mozemy go wybrac jako supporta
Oooo... i trzeba na pewno wspomniec o gigantach z ktorymi od czasu do czasu walczymy... ale to trzeba samemu zobaczyc