Mark, dodalem.
Jesli chcesz szybko sie nauczyc, to wlasnie rob te decki. Najlepiej robiac questy. Np jak masz questa na drain, to otworz builder, wpisz w wyszukiwarce "drain", wez wszystkie drainujące karty z 2 kolorów i dodaj reszte tak zeby to mialo sens. Im częściej mieszasz, roznych kolorów testujesz i dostajesz w dupe, to potem widzac podobny deck u przeciwnika wiesz czym jego skopać.
Teraz biegam takim
token spellswordem. Jak widać duzo kart brakuje i zastepione sa gorszymi odpowiednikami, ale fun jest. Buffują sie i mnożą jak świnie, removal na krytyczne sytuacje jest - combo 2x imprison+javelin w 7 turze wygrywa gre jesli mam board.
Card draw chujowy bardzo, 1 disciple of Namira (ktora trzeba dobrze rozegrać zeby karty byly) i 2 eastmarch crusader (draw tylko jak HP do przodu jest). No ale jest czym grać prawie zawsze i dziala na rózne decki, z heavy blue i wardami mam chyba tylko problem. Najważniejsze ze zarówno scoutów zjada (wystarczy face isc) i late control decki tez, jak sie pilnuje i jesli dotrzymaja do big stuff to mam removale. Dzisiaj nawet na kolesi rank 2 i 3 trafiałem i jakos poszło.
Smiechowe i przegiete decki maja niektórzy (np. 3x +0/2 support dla red w 4 turze, wtf? - w piątej dostał 20 face dmg i sie nie nacieszył)