zaboleq napisał(a):
Ostatnio człowiek się nauczył nikomu nie ufać ;0.
To jest fakt akurat, każda gra ma w sobie coś z tajemniczości i zaufania nie mam aktualnie do żadnego nowego tytułu. Jeżeli zaczynamy tak myśleć, to nie sądzę że jesteśmy tylko my ale może się to odbić na sprzedaży nowych gier.
Jestem ciekawy tylko kiedy producenci zaczną zauważać, że konsolowanie gier tylko wkurwia porządnych graczy którzy cenią sobie możliwości gameplaya jakie nam daje PC, bo oprócz grafiki na PC jest znacznie więcej możliwości zrobienia rozgrywki i można ją zrobić znacznie bardziej rozbudowaną - czytaj, nie dla plebu z gałką w ręku.
Typowy przykład ostatnio, nowy Alien. Zajebista gra akcji, która jest tak spłycona w rozgrywce, aby każdy frajer z gałką przed TV mógł bez problemu się wczuć w rolę młodej Rippley z wysiłkiem zerowym. Dlatego postać samego Aliena, jest po prostu debilna, bo wystarczy chodzić na crouchu by go nie zwabić z zakamarków. Zajebista taktyka! normalnie poezja inteligencji gracza. Jebnij crouch i idź całą grę w ten sposób. A gdyby zrobili to tylko na pieca, to Alien mógłby wyskoczyć z każdego miejsca w zależności od randomowego pojawienia się go i w zależności od tego jak szybki mam refleks by walnąć glebę na ziemie czy też się szybko gdzieś schować.
Reasumując, wystarczyło dać w gameplayu CROUCH który zwalnia postać, więcej efektów dźwiękowych wtedy działa na gracza i taki NYX na 90 calach sra pod siebie i uważa, że nie ma nic lepszego od konsoli. Trochę żenada ale co kto lubi. Mam tylko nadzieje, że nie zobaczę takich zajebistych motywów w Wiedźminie 3 a wyższy poziom trudności nie będzie nawet w 10% do ogarnięcia przed gałkowców przed TV.
Ale Ale!
Sam grałem w AC na TV i uważam to za zajebistą przyjemność, naprawdę, nie neguje w żąden sposób ludzi grających przed TV czy to na PC czy to na konsolach. Ale fakt jest taki, że przez to właśnie gry puszczane na PC są po prostu przesunięte z konsoli i twórcy nie robią nic ponad to aby taka gra wyszła na PC, po prostu copy paste i jakieś delikatne modyfikacje i wszystko. MENU, UI, wszystko to jest po prostu identyczne jak na konsolach więc aktualnie można powiedzieć, że nie ma gier na PC-ty już, tylko na konsole z możliwością grania na PC.