Idę 2 raz i generalnie jestem strasznie rozczarowany energetykami. Nawet w LA (początek). Mam jedną broń za toster (trzeba wybrać ścieżkę, więc nie dla każdego) która ma sensowny próg (2). Cała reszta z sensownym dmg operuje na 4,5 progu... Kto kurwa nosi pancerz 5+ poza mną w tej grze?! W porównaniu do AR to jest gimp straszny, bo przebijanie na ammo 7,56 nigdy nie jest problemem, a na niej można operować już w Arizonie. Może był w tym cel - Wasteland nie dla lazerów, Kałach twoją matką, 7,56 ojcem. Ma to sens.
Podobają mi się nawiązania do F. W LA jest kapliczka z działkami i zwłokami. Na końcu jest właz
Gdzieś znalazłem hydroprocesor - tekst npca "komuś pewnie by się przydał"
I sprawa z Dickiem, czyli "Czy androidy marzą o elektrycznych owcach".
W F3 jest rozbudowany quest o replikancie, z dupy kompletnie. W bibli fallouta zaawansowane SI, jak też androidy, zostały wyeliminowane ze świata F. Dlatego F: Tactics nie jest kanoniczny. Bo goście z 17 wzorowali się na Wasteland 1. Ale...
W W2 'Blade Runner' odgrywa ważną rolę. Jako ciekawostka - po sukcesie filmu książka "Czy androidy marzą o elektrycznych owcach" dostała tytuł Blade Runner, przy aprobacie autora.
W grze kwestia android, transhuman, człowiek - ma znaczenie. W sumie to jest przesłanie gry.Mocno zaakcentowane
Betha zajumała fragmenty pomysłów Chrisa na W2 za czasów przejęcia? Te kompletnie nie Falloutowe Si.. Może tam są ludzie tak glupi, że dla nich post apo, to post apo i tyle. "Czy androidy..." to też post apo, o czym często się zapomina. Jedna z najlepszych. W W2 odnalazlem nawiązania do "Chłopiec i jego pies" i "Czy androidy...". Dla mnie to są najlepsze opowiadanie i powieść w klimacie post apo.
Po W2 nie chcę F4 od bety. To ich przerośnie.