meterrr napisał(a):
ja niestety nie mam az tak pozytywnych odczuc,
jestem dopiero na etapie Prison i ciagle czekam az sie zacznie ... ok klimat jest calkiem ok, mozna sie czasami usmiechnac
ale ogolnie to jest przecietnie/biednie
tzn rpg calkiem ok, ale AI, balans, walka , grafa wszystko to ssie palke , technicznie ta gra potrzebuje jeszcze 6 miesiecy developerki
6 miesięcy xd nieprzesadzajmy. I wszystko ssie pałkę? To już grube przegięcie. Na combat można ponarzekać ale napewno nie ssie. Balans jest rzeczą dyskusjną i dużo jak to w rpg zależy od postaci i drużyny i gearu. Ja uważam, że jest ciężko tak jak powinno być i to na podobnym poziomie cały czas. Nie ma easy mode i jak wbiegam na pałę to często dostaje bęcki albo niepotrzebnie tracę dużo hp. Dobre rozstawienie, użycie granatów czy whisper/hack daje dużo i o to chodzi. Wszystko się przydaje.
AI złe? Ai biedne to było w xenonautach tutaj jest ok. Dupy nie urywa, ale kolesie się chowają, rzucają bombami normalnie walczą nie wiem czego oczekujesz w tej kwestii.
Walka turowa jako taka też jest dobrze wykonana. Można przyspieszyć animację i na prawdę szybko i sprawnie idzie a przecież często 20 jednostek bierze udział w walce a to turówka! i idzie gładko ( nie jak w xenonautach czy nawet w falloucie gdzie przy większych akcjach można było książke czytać). Brakuje wybrania formacji najbardziej i buttona "start combat".
Total wary Battlefieldy wychodzą w takim stanie, że dosłownie grać się nie da i ludzie kupuja milonami. Tutaj narazie jedyny feler to skrypty questowe czy wydarzeniowe które czasem "Zgrzytają" ale i to rzadko. Grafy już by i tak za bardzo nie poprawili. Nie wiem czemu zdecydowali sie na 3d, ale serio mi sie juz podoba. Ma swój klimat. Napewno ładniejsza jest niż F3.