Mark24 napisał(a):
Balansu w PvP kompletnie brak.
Wstrzymał bym się z takimi komentarzami, nie twierdze że balans jest ale to low lvle i część klas nie ma ważniejszych skilli nawet (np warek), do tego część ludzi doskonale wie co robi - grali w KR retail i są wstanie optymalnie dobrać sprzęt etc, więc nic dziwnego że mają cie na 2 hity.
Mark24 napisał(a):
Bardzo duża przepaść pomiędzy nawet zbliżonymi levelami
Tu się zgodzę, podobno do obrażeń jest dodatkowy bonus zależny od różnicy lvlu (ale oficialnego info na ten temat nie widziałem) więc 3 levele przewagi to nie tylko lepszy sprzęt, mocniejsze skille ale i bonus dmg wynikający z mechaniki. Bezsensu to wymyślili, ale problem przestanie istnieć jak wszyscy wbiją cap więc nie powiedział bym że to game breaking jest.
Mark24 napisał(a):
- wystarczy, że ktoś jest ode mnie wyższy o ~3lvl i już ledwo co go mogę zadrapać, a on mnie hituje za ponad ~1000 (tanka btw.)
Tak żeby się upewnić, zdajesz sobie sprawę że tu trochę inaczej wygląda tankowanie niż w innych grach. Tankujesz w dużo mniejszym stopniu samym armorem, a w większym skilami aktywnymi (blok u lancera, uniki i skille zmniejszające dmg u warka) Tyczy się to też pvp, nie spodziewaj się że przyjmiesz na klatę skill zerkera jako lancer i nawet nie poczujesz.
Mark24 napisał(a):
Ze skillami rzeczywiście jest porażka - ja używam 2-3, na wyższych levelach skille są identyczne - dochodzą jedynie kolejne liczby po nazwie.
No skilli jest mniej niż np w WoWie ale za to wszystkie są użyteczne, ja tam w sumie grając wrakiem już zaczynam nie mieć miejsca. Zauważ że nie da się tu "klikać" w skille więc możesz mieć tylko tyle ile sensownie da się zbindować.
Mark24 napisał(a):
Generalnie grając tym lancerem (tankiem) nie mam żadnych skilli do PvP przechwytujących lub unieruchomiających -> ergo jestem ruchomym celem dla wszelkich klas ranged... Trochę porażka.
Nie wiem który masz lvl ale na 27 lvlu lancer jest makabrycznie upierdliwy w pvp, owszem sam nic ci nie zrobi, ale poprzez ciągły haras w stylu spowolnienia, przyciąganie, knockout, etc, sprawią że jego team jest w stanie cię zabić w ciągu paru sekund.