Kabraxis oczywiście cytujesz pismaków, a teraz kilka faktów.
MIcrosoft też notuje spadek sprzedaży. Ba nawet w Nintendo spadła sprzedaż. W ciągu dwóch lat od premiery - Sony sprzedało 23mln sztuk PS3, X360 - 21mln konsol. Umiesz odejmować to wysnuj wnioski.
PS3 MUSI być droższe niż X360 (brak wifi który jest nawet w PSP czy DSI rotfl, brak czytnika BD, mały HDD etc. - generalnie ta konsola gdyby była PC-etem to leżałaby w koszach na giełdach komputerowych w których gracze retro sobie grzebią).
Jest recesja więc role się trochę odwróciły i sprzedaż X360 wzrosła (a raczej by być ścisłym i nie robić z siebie pismaka nie potrafiącego posługiwać się językiem polskim - spadła mniej niż PS3)
I jeszcze raz ponawiam prośbę - nie piszcie z łaski swojej i nie porównujcie zawodności X360 z czymkolwiek innym. Bo ta konsola to może konkurować ale z dużym fiatem 20 lat temu, z odpadającymi wycieraczkami i listwami.
I tak dla sprostowania pierwszą moją konsolą był Pegasus, potem długo długo nic, X360 i PS3.
Jak myślicie za co będziemy płacić w X720?
X360 - prekursor opłat za korzystanie z online
X720 - ???
Co mnie dziwi to jakaś aferowatość PS3, sprzedawała się lepiej niż X360, a ukazywała się masa artykułów, gdzie wyraźnie pisało, jak to PS3 sobie kiepsko radzi. Pomyślcie X360 wyszedł rok wcześniej nie miał żadnej konkurencji i w ciągu 2 lat sprzedał się w 21mln sztuk. Ponad rok później wyszła PS3, konkurencja potężna zakorzeniony na rynku X360 oferujący już w tym momencie masę tytułów, Nintendo Wii siejące postrach a i tak rozeszła się w ilości 23mln. Microsoft mógłby pozazdrościć i pewnie zazdrościł bo sądzę, że to on stoi za masą artykułów w prasie branżowej o tym jak to PS3 się kiepsko sprzedaje.
Rozdzielczość w grach - dziesiątki tytułów w których PS3 ma wyższą rozdzielczość niż X360. Wystarczy, że ukaże się jeden gdzie ma niższą już jest zakładany wątek na forum i prowadzona jest zagorzała dyskusja, nakręcona przez jakiś bzdurny artykuł zakompleksionego fanboja.
Zawodność - w X360 rrod, czytnik/srytnik czy po prostu wybuch
- sprawa normalna, nikt już o tym nie pisze. W PS3 padł laser (pewnie przypadek 1/10 000 - 100 000 bo nikt z moich znajomych nie miał żadnych kłopotów z PS3) już jest artykuł w prasie o tym, że lasery w PS3 są zawodne, padają masowo, co więcej nawet doczytałem na jakimś forum, że PS3 nie można ubezpieczyć (tak jest zawodna, że nikt się tego nie podejmuje... rotfl) - a sam notabene dałem się na takie dodatkowe ubezpieczenie naciągnąć (cholerka za dodatkowe 2 lata dałem 25F :/).