Oyci3C napisał(a):
Właśnie przez takie pierdolenie nie ma teraz porządnego MMO.
a co ma mmo do tego kurwa?

przeciez to nie jest 'przeniesienie' wszystkiego na tablet. masz wszystko w jednym, figurki, zasady w dostepnym formacie, na poczatek w sam raz.
zdecydowanie latwiej przekonac dzieciaka do takiej rozrywki, niz pokazujac mu suche teksty w ksiazkach. malowanie figurek to tez srednio chujowy fun dla mnie.
nikt nic nie musi. kiedys gralo sie w planszowki bo nic innego nie bylo. nie widze problemu aby dziecko przekonac przy uzyciu takiego polaczenia jak wyzej.
nie wiem z czego wynika twoje pierdolenie kabraxis. albo masz dzieci i przelales na nie swoje zainteresowania bez problemu, albo nie masz dzieci i ci sie 'wydaje', ze masz racje.
w pierwszym przypadku chetnie poslucham twoich rad. w przeciwnym badz razie daruj sobie takie teksty bo smutno sie robi.
i co ja znowu sugeruje? po prostu widze roznice pomiedzy swoim pokoleniem, a dzisiejszym. opieram sie na faktach, a nie wyobrazni tak jak ty kabraxis.
ja mam 2 chlopakow, kazdy jest zupelnie inny - jeden interesuje sie komputerami/telewizja a drugi ma totalnie wyjebane i woli bawic sie samochodami.
dlatego takie rozwiazanie jest idealne dla mnie - dla kazdego dziecka jest w tym 'cos' co go zainteresuje i spowoduje, ze bedzie mozna fajnie bawic sie razem.