Ciagnie mnie ale nie wchodzi sie dwa razy do tej samej wanny~
Przydalby sie dobry tytul podobny do NC
Moja zabawa trwala jakies 30 minut
Badzmy szczerzy, moglem nie polecac AO :/ To juz nie te czasy, ale gra zachowala swoje miejsce wsrod MMO i temu nie mozna zaprzeczyc.
Pieszczoch moglbys sie nie wypowiadac skoro wlasciwie nie masz zadnego pojecia o endgame ?.
Tzn itemki? A powazniej to nie zaprzeczysz ze zadna sztuka zrobic bossa z 2000+ dmg i aoe bakiem na raid grupie. W WoWie jest ten problem, ze blizzard kieruje go i swoje gry dla mlodszych i po czesci dla doroslych, nigdy odwrotnie. Wiec od poczadku gry jest tak latwo sie zapoznac ze swiatem i gra jest tak ulatwiana ze solo mozesz przeleciec b.duza czesc gry i wlasnie o to mi chodzilo.
WoW to typowy step-back w wymaganym poziomie gracza, ale step-forward w skillu i refleksie, ale od tego mam shootery.
WoW ma bardzo duzo brakow
Ja bym to inaczej nazwal. WoW ma problem, dokladniej chodzi o to ze blizzard chce zadowolic wszystkich graczy. A tak naprawde znakomite MMO powinno byc kierowane do kilku gustow a nie do all. Widza whinage na forach i zmieniaja tak jak nakazuje feedback graczy, z tego ze polowa to bnkids :/
Balansu tez nigdy nie bedzie, bo oc kazdy patch jak jeszcze gralem, to whining, housingu tez nie bedzie, bo jedni chca otwarty, a drudzy chca instanced, a przeciw tym co chca otwarty wybiega problem z zagospodarowaniem miejsca itp.
Blizzard poprostu za mocno chce uszczesliwic wszystkie gusta, pokolenia i poglady. A powinien miec w dupie whinage i robic swoje.
Eve - nikt tego nie polecił - odpadłem podczas męczącego tutoriala.
No tutorial jest straszny :/ Ale sama gra jak juz masz wolna reke, jest b.ciekawa, pomijajac statecznosc walk itp.
Dosc rzec ze gdyby nie dobre serce Pieszczocha ktory przez pare dni pokazywal mi co z czym sie je to bym pewnie rzucil te gre w kat po godzinie z nerwow
No ja tak tentego zawsze w kazdej grze eh eh eh. W Horizons jak sie meczylem zeby poznac podstawy, to pozniej poswiecalem 2/3 mojego czasu i kasy w grze zeby umilic innym na /pl channel. Jednak sila wyzsza, premiera WoW zabila all
Nawet ja sie pokusilem na zagranie.
A co do Horizons i zmian, poczekam i zobacze. Jak poprawia silnik, exp system i sens random spawnow (to co bylo w Wishu) to sie przejde i zobacze gre. Ciekaw jestem czy zrobia te pvp, mounted dragons, siege weapons itp.
Podsumowujac caly temat, to dla tych co zaczeli zabawe w WoW jako jego pierwszy MMO, nie poznali wogole 90% contentu jaki laczy wszystkie MMO (w przenosni i przesadzonej krytyce). WoW jest inny, wady i zalety ma jak kazdy. Ale to czym nie dorasta do piet innym grom to community. Dokladniej to w innych MMO community zmuszane jest do wspolpracy, tworzenia miast, towerow, sklepow, korporacji, a w WoWie community to gildia i raidy. Malo mi sie to podoba. W grze nie musisz miec "znajomosci" zeby cos osiagnac wystarczy byc w gildi, miec blue itemki i raidy na Onyxie/MC czy ten nowy BWL juz masz, oraz druzyny po zrobieniu questa "kktxbye" nie sa fajne.
A zeby nie bylo, ja nie porownuje WoWa do jakiegos MMO, ja go porownuje do wielu co gralem. Jeden mi powie zebym sie zamknol bo BWL nie widzialem, a ja jednemu co tylko w WoWa gral powiem to samo, bo widzial tylko to...