Ja odpowiem jak zwykle :>
www.darkfallonline.com
Pokrotce.
Gra tworzona jest od ladnych paru lat, obecnie nieoficjalnie jest alpha, niedlugo wyjdzie beta, a przynajmniej wszystko na to wskazuje. Tak czy owak - gra jeszcze nie istnieje. Ale warto na nia czekac i nie zaprzatac sobie glowy zabijaczami czasu, vide WoW czy inne EQ-klony.
Autorzy DFO sa ogromnymi fanami UO, w grze spedzili wieeele godzin.
Ich gra ma oferowac pelne PvP bez ograniczen; 6 roznorodnych ras; pelny system housingu wraz z projektowaniem wlasnych budynkow; swiat, na ktorego przebycie ponoc potrzeba okolo 12 godzin; nieprzesadzone wymagania sprzetowe, a przy tym naprawde przyzwoita grafike; okolo 500 skilli + podobna ilosc czarow; brak levelowania; pelno innych rzeczy, ktore wprawiaja kazdego wielbiciela UO (i nie tylko) w zachwyt.
Prawda jest taka, ze z opisu gra przypomina najsmielsze marzenie gracza UO. I wszyscy fani wierza, ze bedzie do tego zblizona. Ile z obiecanek devow okaze sie prawda, czas pokaze.
Proponuje ci co nastepuje.
Nie wykupuj abonamentu na WoWa, czy inne FFXI; nie graj w bete LOTR online (wiadomo o co chodzi). Zainteresuj sie DFO i, o ile znasz angielski, przylacz sie do fanow DFO, poudzielaj sie na forach, znajdz sobie gildie, dzieki ktorej zwiekszysz swoje szanse na dostanie sie do testow (pierwsza wystartuje clan closed beta, a dopiero potem open beta). Dokladnie dowiedz sie na czym gra polega, odkryj wiekszosc obiecanych smaczkow i sam ocen, czy warto na nia czekac aktywnie, zamiast biernie katowac moby w WoWie.
Gdybys szukal sporej juz, miedzynarodowej i znanej gildii, to polecam moją. Choc jestem tam od niedawna, juz czuje, ze jesli DFO nie okaze sie klapą, to zawojujemy caly serwer. Wiec MSG me jakby cos
.
Jezeli bardzo ci sie nudzi, to polecam GW, akurat na max pare miesiecy. Jako, ze jestem optymista, licze, ze do tego czasu ukaze sie beta DFO i wszyscy ambitni fani MMORPG zostana uszczesliwieni. Ach, ten optymizm...
Ciap