Tidus napisał(a):
Mam od piątku Wii, no i już nie mam w co grać. Gram narazie tylko w Zack & Wiki, Red Steel, Metroid Prime 3... ściągam teraz Super Mario Galaxy. Ale najbardziej mi brakuje jRPG na tą konsole. Mam X360, no i na nią praktycznie nie ma dobrego jRPG'a, a ktos moze wie czy na Wii jakiś jest?
Mi akurat nie przyszlo do glowy szukac RPG na Wii bo IMO sila tej konsoli jest rewelacyjny sposob sterowania a nie fabula gier czy "mozliwosci graficzne" (podaje to w zawiasach bo grafika jest koszmarna w porownaniu do PC albo next genow).
Ale podlacze sie pod ten watek z moimi spostrzezeniami/pytaniami:
Jak dotad najlepszy moj zakup na Wii to Table Tenis (polecam tym ktorzy sie swietnie bawili na Wii Sports - duzo wiecej funu, o niebo lepsza grafa i duzo bardziej skomplikowana rozgrywka w sensie taktycznym).
A najgorszy zakup - Mortal Combat (mizerne sterowanie niewykorzystujace mozliwosci wiilota a grafa => koszmar).
Szukam jakiejs fajnej gierki samochodowej (zamowilem juz dzieciakowi zestaw obudow na wiilota w ktorym jest tez kierownica) i jakiejs fajnej strzelanki (tez z naciskiem na fajne wykorzystanie wiilota).
No i kolejnych gierek sportowych (poza golfem).
Jesli ktos cos fajnego wyczail to bede wdzieczny za info.