konrador i ziben: nic nie przebije pojawiających się w kilkunastu tematach skomlenia o ... śluby i potomstwo.
Odpadły mi powieki czytając
Ja sobie odpuściłem chwilowo mo.com, bo się tego spamu nie da ogarnąć wzrokowo od 3 miechów. A moderatornia zamiast usuwać ten syf, to go tylko zamyka.
Ziben: gołębi karmić raczej nie, ale bodajże wierzchowca trzeba będzie utrzymać. Poza samym przetrzymywaniem wierzchowca w stajni, zdobywaniem doświadczenia przez niego, kradzieżą czy zlootowaniem go nie wiem co jeszcze ma być.
AAA może to nie będą stricte karawany, ale wydobyte surowce (kopalnia/las) nie będą możliwe do przetransportowania w sakiewce.
Do tego będą służyły specjalne wózki z zaprzęgiem. Takie było założenie, i byli w trakcie wdrażania. Ciekawym czy się ostanie, bo jest to zajebista opcja dla rabusiów czy tych, oferujących ochronę za kasę. Czy to jest wymuszone RP ? Nie sądzę. Każdy chce zarobić w ten czy inny sposób.
Z ciekawostek które jeszcze pamiętam, to crafterzy będą odpowiedzialni za budowę i utrzymanie maszyn oblężniczych.
Jak była gadka o zniszczalności domków, to SV przebąkiwało że jeśli już, to tylko przy użyciu maszyn.
Hmm...jest jeszcze znany motyw biegania na golasa w grach pvp.
Czytając info o content update w DFo, wreszcie w AV zakumali jak eliminować walkę na golasa.
SV użyje do tego pogody, która będzie miała wpływ na statystyki.
Nieubranej postaci spadną osiągi.
Ciągle nurtuje mnie sprawa magii vs pogoda.
Ciekawym czy w przypadku deszczu fireballe nie wyparują ;]