Mendol napisał(a):
no zebrac by sie mozna (sa juz ze 3 osoby) tylko bez mapy ciezko sie spotkac
poza tym nie do konca jestem przekonany, ze wszyscy graja na 'jednym' serwerze.
Grają pewnie na wszystkich 98.
Tylko jeszcze nie znalazłem guzika wyboru serwera
lamoon: a inne mmorpg to z czego są zerżnięte ? :>
DFo też niewiele odkryło. A ja nie widzę żadnego sensu w ponownym wynajdywaniu koła.
Vira: w ostatnich changelogach dużo było wzmianek o fixach i upgrade-ach w close combat. Doszły ataki kierunkowe, shield bashing, udało się nieco (ale takie prawie niewidoczne gołym okiem) poprawić latency dot. reakcji. Nie wiem jak teraz wygląda rozkład hitboxów i kolizje pomiędzy bronią a postacią, bo nie miałem okazji na sparing osobiście. Widziałem jednak jak się tłukli we 4 i przyznam że nienajgorzej to wyglądało. Często słychać było brzęk broni, więc hity wchodziły w miarę często, w porównaniu do tego co było miech-dwa temu.
Natomiast z detekcją kolizji gracz <-> gracz polepszyło się znacznie, bo ni huja mogłem się już prześliznąć pomiędzy 2 graczami stojącymi obok. Można tylko przyłożyć najmocniej jak się da, aby wybić gracza z szyku i dawać nogę jak najszybciej.
Jak jeden stanął w drzwiach do budynku to już w ogóle była lipa. Wszedłem od tyłu, dostał w bańkę, a że dmg zadawałem niezauważalny, to wezwał kutach strażników, dostałem ~440dmg z karata w czajnik i już nie wstałem :\
OO nad strażnikami mają jeszcze popracować, bo na razie na wezwanie po prostu się teleportują do miejsca, rachu ciachu i po zabawie. A ma być tak że za fake wezwanie, sam wzywający ma dostać wała
Niestety, ja mam po prostu hardware laga :/
Dopóki nie usprawnią wydajności (więcej pokręteł w opcjach graficznych) to ja się mogę bawić w maga, tamera i łucznika, bo te całkiem niezgorzej fungują na gf7600.
Ale żadnej z tych profesji nie lubię tak bardzo jak przyłożyć z obucha w rył
Musiałbym spatchować do najnowszej wersji, ale nie mam po prostu kiedy. Do pt robota, po nocach (jak widać) naginam karku, a w weekend to browar -> wóda -> gin i mamy poniedziałek. Nowy patch, którego już mi się nie chce siorpać i od nowa łupać skały i drewno żeby craftować ekwipunek.
Z mountem to pół biedy, ale lokacje są naprawdę dupne i od npca do npca jest parę ładnych metrów. No, ale jak to ma pomieścić 10k równocześnie, to pewnie jeszcze będą dokładać po 1 npcu z każdej branży.
Denerwuje mnie 1 rzecz. Do biegania trzeba trzymać shifta wciśniętego. A staminy generalnie jest mało. Po 15 minutach sprintu mały paluch już zaczyna odmawiać posłuszeństwa.
Może zmienią to na rozwiązanie z np. borderlands gdzie wystarczy tylko pyknąć shifta i postać już sama by biegła aż do wyczerpania staminy.