Mark24 napisał(a):
performance? nie jest jeszcze taki zły - gra działa a to najważniejsze.
Te okienka opcji wyglądają jakby je robił ułomny grafik w paincie - już samo tworzenie postaci jest zjebane totalne.
"Drzewka" skilli etc. wyglądają na jakąs pre-alfę z darmowego koreańskiego grindfestu, zresztą jakie drzewka po prostu lista ~8 skilli na krzyż.
Samo sterowanie - rotfl, ktoś widział gdzieś gorsze? Grałem tylko 20min ale rozumiem, że devsi postanowili od nowa wynaleźć koło i nawet im wyszło, tylko kwadratowe i dupa strasznie boli.
Więc wystartowałem w jakiejś wiosce - 10min spędziłem szukając zmiany sterowania na bardziej ludzkie - nie znalazłem. Znalazłem za to NPC-a (to chyba sukces z tego co czytałem?) - najebałem mu z piąch (NPC nawet się nie odwrócił), obok respawnął się jakiś nagi kolo z penisem po kolana na wierzchu (chyba większy level?
, brak nicków nad głowami - czegokolwiek, brak jakiejkowiek mapy, wypróbowałem chat ale pustka jak chuj - nikt się nie odezwał. PObiegłem w las - prosto przed siebie, i jak mi się bieganie po pustym lesie znudziło to się lognąłem.
Zmieniłem hasło do konto na tej ich stronce - niestety na mail-a (gmail) nic nie przyszło. Nawet podstaw php ci ich programiści jak widać nie opanowali
Dzisiaj napisałem do supportu - bo generalnie konto za 50 ojro mam zablokowane zmianą hasła (stare nie działa, nowe nie przyszło).
To coś nawet ciężko nazwać failem. Ta gra po prostu potrzebuje conajmnije roku, a moim zdaniem 2-3 lat by coś sobą reprezentować.
I nie wiem po co ta beta - tam nie co za bardzo testować. Ja przetestowałem bieganie nago po lesie - i działa. Całą resztę muszą dorobić.
No to ja miałem z goła inne doświadczenia niż Ty. Pojawiłem się w jakiejś wiosce. Wokoło biegało sporo ludzi, ktoś tam rąbał drewno, ktoś kopał rude, jedni jechali na koniach. Takie tam życie. Poszedłem do kowala (szyld na budynku powiedział mi że to może być tutaj) dostałem od niego noob siekierkę i jakieś łachy. Ubrałem, ciupaga w dłoń i do drzewa. Porąbałem drewna, później pokopałem rudy w pobliskich skałach. Rudę zaniosłem do Refinera i przetopiłem ją na sztabki nie pamiętam czego. Poszedłem do kowala i wykułem pierwszą broń 1h miecz. Ok. Poleciałem kawałek od miasta do pobliskiego lasku. Po drodze mijałem domki graczy, jeden przy drugim. Niektóre skończone inne widać że w trakcie budowy. Podszedłem do jednego skończonego chciałem otworzyć (locked). Ok. Poleciałem dalej. W lasku nieopodal wypasały się dziki. Podszedłem do pierwszego. Zaznaczyłem go sobie TABem i wpisałem TAME. 'Miły dzik miły dzik pozwól mi zostać swoim przyjacielem...' bach...nie udało się:( Dzik się wkurwił i zaatakował. Spierdoliłęm;) Podszedłem do innego. To samo. Ten jednak okazał troszek więcej szacunku. Z następnym było dużo lepiej. Udało się go oswoić. Reaguje na podstawowe komendy. Follow me, Protect me, Attack. Można zmienić jego imię. Wpisałem Loyalty wyskoczył komunikat jak dzik mnie lubi 235/1000 czyli nie za bardzo. Z każdym rozkazem spadało. Tak więc komenda Feed (nakarm). Loyalty skoczyło po dwóch nakarmieniach do jakiś ~500:) Już lepiej. Potem dzik nie był już głodny. Jeszcze opcja Rename i dzik nazywa się Tofik
Polatałem po lasku i oswajałem. Tym sposobem zrobiłem jakieś 15% tamingu. Dalej już nie rosło. Ok. Poleciałem kawałek dalej w kierunku domków na horyzoncie. Tam w pobliżu pasły się jakieś jelonki czy coś jelonkopodone;) Zacząłem oswajać. Taming zaczął gainować. Chcę teraz dobić do 25% bo można oswajać dzikie konie. Kawałek wgłąb lądu spotkałem skupisko takich. Jak narazie to próba oswojenia skończyła się atakiem na mnie.
Temat walka. Faktycznie atakowanie kogokolwiek w grze jest gainem walki. Czy atakujesz moba, gracza czy npca rośnie walka. Z tym że tak atak na npca w mieście kończy się tym że robisz się szary. W narożniku ekranu jest tarcza która zmienia kolor i widać jacy jesteśmy. Wystarczy że jakiś inny gracz zobaczy że jesteś szary - Guards! Przybiega patan zakuty w mega zbroje z mieczem i dostajesz strzał za 400 i padasz. I duszek
Ogólnie gra przypomina mocno ultimke dlatego bardzo mi podchodzi. Może jestem przez to zaślepiony (chociaż nie powiem że nie widać masy błędów) ale gra mi się bardzo przyjemnie. Faktycznie interfejs gracza możnaby zmienić ale suma sumarum można się i do tego przyzwyczaić...itd itd itd
W razie pytań pytać:) NDA jest zdjęte to można śmiało gadać co i jak:)