Cześć!
Może najpierw się przedstawię (ponownie) bo dawno się nie pojawiałem na tym forum
Grałem w FFXI przez 4 lata z przerwami, część z was może mnie kojarzyć (byłem przez chwilę w CC) z nickiem Junfan.
Uhhh udało mi się zrobić postać po długiej batalii.
Wrażenia tak jak w alfie - klimat się czuje.
Widać trochę usprawnień w stosunku do bety (ciekawy jestem zmiany z gear setami), FATE na razie się nie wypowiadam, bo takie lagi że masakra, ale póki co wygląda to na: randomowy spawn mobków/bossa w obszarze - zabić w określonym czasie (innych jeszcze nie spotkałem), na razie dupy nie urywa, ale nie ma co marudzić, zawsze to miła odskocznia od tradycyjnego lvlowania. Właśnie to mi przypadło do gustu, lvlujesz sobie urozmaicając sobie to żmudne zadanie różnorodnością- fate, questy, levequesty, behest czy tradycyjny grind. I o to chyba im chodzi .
Jedyne co na razie mi się rzuciło w oczy to olbrzymia ilość informacji na ekranie, nazwy skilli, do tego ikony, dmg nie tylko nasz ale i nawet ludzi z poza party, powoduje to że gdy walczy się w zatłoczonym miejscu wszędzie widać cyfry i ikonki... najgorsze że PUKI CO nie ma opcji filtrowania tego, chyba że nie znalazłem.
Czy informacja o kolejnym teście pod koniec tygodnia/weekend jest potwierdzona? Nie mogę na beta forum znaleźć nic, tyle tam poddziałów ;/
Pozdrawiam