Narukami napisał(a):
Teraz może ja o coś spytam.
Czy mogę dostać Perełkę gram na Moglu lvl 21 CJN Narukami Yu?
Skąd mogę sobie skołować jakiegoś Miniona i czy one wgle mają jakiś sens?
Od którego poziomu mogę zdobyć "szalonego ptaka"
czy quest na niego. Ile można mieć Jobów? Tyle ile klas? Bo planuję w dalekiej przyszłości połączyć Białego maga z Arcanistą... (Summonerem).
Jak długo potrwa beta?
Czy te postaci którymi teraz gramy pójdą do żyda?
Czy jeszcze w becie zostanie wprowadzony ten Arcanista?
I jak wygląda przełączanie się pomiędzy klasami? Czy jest coś takiego? Czy można używać umiejętności obydwóch klas postaci? Czy tylko tej która jest aktywna?
1. "Perły" są dla każdego, wystarczy się odezwać do grających online (lista graczy w podwieszonym temacie, jak beta wróci do życia to ją uzupełnię o informacje kto jest w stanie zapraszać do linkshella.
2. Z tego co mi wiadomo na razie pety tylko ładnie wyglądają.
3. Kiedy fabuła oferuje nam członkostwo w jednej z 3 grand companies dostajemy questa, gdzie po zgromadzeniu 1000 seali wymieniamy je na pozwolenie na chocobosa z którym następnie lecimy do npca przy wejściu (w Limsa przynajmniej ten npc jest przy wejściu do miasta). Kiedy to zrobimy wracamy w okolice Grand Company i gadamy z Wandering Minstrelem, który następnie odblokuje nam opcje towarzysza-chocobosa.
4. Obecna faza może potrwać jeszcze kolejny weekend lub 2 patrząc na ich plan.
5. Po tej fazie postacie zostaną skasowane. Od 4 fazy cały exp i klasy zostaną zachowane do pełnej wersji.
6. Nie wiadomo.
7. Tylko część umiejętności można używać na innych klasach. Czasem są jednak dużo słabsze (np cure użyty na marauderze leczy 30hp w porywach
) Samo przełączanie się pomiędzy klasami jest tak banalne jak naciśnięcie jednego klawisza, można sobie nawet taką opcję wrzucić na pasek aktywnych skilli. Nie można tego zrobić w aktywnej walce (albo jak uciekamy po złapanym aggro na DoH) i chyba też się nie da w instancji ale tego na razie nie testowałem.
P.S. witamy na forum!