Amateru napisał(a):
Jako że masz dodatkowy kod CE (bo kupiłeś zakładam wersje PC) to możesz stworzyć nowe konto, na którym nie masz starych postaci i w zależności gdzie użyjesz kodów do Early Access i przedmiotów przedpremierowych albo masz je na starym albo nowym koncie. Tak masz DWIE gry.
Wyjaśnienie o kontach:
Square Enix Account to taki jeden duży tworek do którego przypisujesz Service Account (różne kopie gry) w liczbie do 8.
Na początku to dzięki Ama za obszernego posta
Wydaje mi się, że już wszystko wiem, ale chciałbym się upewnić
Mam jedno Square Enix Account. Z tego co rozumiem mogę mieć na nim do 8 kopi danej gry.
Obecnie mam na nim zarejestrowaną 1 kopię FF14 1.0 (PC). Jak się pojawi możliwość (obecnie opcja jest wyłączona i rozumiem, iż kiedyś ją odblokują) to chciałbym zarejestrować dodatkowo 1 kopię FF14 2.0 CE (PC). Chciałbym także używać równolegle jednej i drugiej kopi gry. Z tego co rozumiem:
Kopia FF14 2.0 CE (PC) - mam bez zapisu open betę od 16.08.13, mam early acces. mam itemki z CE, mam również 30 dni gry
Kopia FF14 1.0 (PC) - mam 14 dni gry i mam open betę jeśli się do niej zapiszę, nie mam early acces
Teraz moje wątpliwości
Skoro login i pass do Square Enix Account (na którym można mieć kilka kopi jednej i tej samej gry) jest jednocześnie loginem i passem do klienta gry, to w jaki sposób jest to rozwiązane w momencie kiedy mam właśnie co najmniej 2 kopie tej samej gry? Przy rejestracji drugiego egzemplarza FF14 zostanę poproszony o wygenerowanie jakiegoś dodatkowego loginu i hasła do tej gry. Obecne hasło jakie mam do SE Account i siłą rzeczy do zarejestrowanej już kopi FF14 1.0 pozostanie takie jakie jest ?
Maiłbym też dodatkowe pytania - w gruncie rzeczy powinny to być sprawy oczywiste, ale z SE nigdy nic nie wiadomo
-Od kiedy są liczone te darmowe dni od dnia premiery czy od pierwszego zalogowania do retaila ?
- Do kiedy trzeba zarejestrować kod z FF14 2.0 CE (aby mieć dostęp do open bety i EA)?
Wiem, że najprościej by było zrobić nowe SE Account i tam po prostu zarejestrować tą kopię gry, którą niedawno kupiłem. Wolałbym jednak mieć to wszysko na jednym koncie, jeśli miałoby to "ręce i nogi"