Arturnik napisał(a):
Gram od ok. tygodnia w FFXIV (27 lvl lancer), nie ma tragedii, choć spodziewałem się czegoś więcej. Niemniej jednak, solidne MMO, ale mam kilka pytań, więc jak ktoś ma czas i chęci to byłbym wdzięczny za odpowiedź.
1) Mounty - od którego poziomu, gdzie i za ile mogę dorwać mounta? Wszędzie zapieprzam sprintem, ostatnio to już w ogóle teleportami biegam i kasę marnuję, ale questowanie to bieganie od A do B w dużej mierze
2) Kasa- no właśnie, marnuję kasę, ale nawet nie wiem jaki Square Enix przygotowało dla mnie money sink - na co się kasę wydaję w endgame (przy założeniu że crafcenie za bardzo mnie nie interesuje)
3) Jak leveować - czytałem, że generalnie na 1 profesję robienie FATE, main questa, dungeony i side questy to najlepszy sposób, a te levemety i questy z innych frakcji zostawiać na inną profesję, zgadza się to? Zamierzam przy wbiciu 30 lvl na lancerze, zrobić maraudera do 15 i jak rozumiem odblokuję tym samym Dragoona. Czy to oznacza, że Dragoona też będę musiał od 1 lvla cisnąć?
Na razie tyle, ewentualnie jak ktoś ma jakieś tipy to chętnie przygarnę. Do Polskich FC się nie zgłaszam, bo gram na NA shardzie.
1. Zeby miec mounta to musisz leciec z questami z glownego watku. Jakos kolo 20 lvla.
2. Nie ma zbytnio money sinka. Kasy kazdy gracz ma full. Moze jedynie na materie mozna sporo wydac.
3. Na pierwszy jobie main quest + questy poboczne prawie wystarczaja. Na fate i dungonach mozna ewentulanie troche dobic.
Drugi job to dungony, chyba ze ktos jest masochista to ewentulanie fate.
4. Odblokujesz i moze przelaczac joby w dowolnej chwili przez zakladanie / zdejmowanie itemka. Oba joby maja wspolny level, levelujesz jeden to automatycznie levelusie sie tez drugi.