Od rekrutacyjnego posta zaszło w FC kilka, dość istotnych zmian.
Przede wszystkim podstawowym kanałem komunikacyjnym stał się TS. Wolimy się poznawać, reagować dynamicznie i to jednak nie są już czasy FF11, a więc tym razem - sporo rozmawiamy. O cycuszkasz, o pogodzie, o grze czy też conchicie wurst.
Drugą kwestią jest rekrutacja. Wkrótce będzie ponownie otwarta, ale preferujemy osoby z co najmniej dwoma wyequipowanymi jobami (ilvl92+), które są nam przydatne.
Nadal pozostajemy gildią semi-hardcore, ale jednak robimy drobny kroczek w kierunku hardcore i w miarę możliwości każdy członek (hłehłehłe) powinien z nami ukończyć nowego coila, a w przyszłości kolejny, nowy content.
Wprowadziliśmy bardzo sprawiedliwy system punktowy, który wykorzystujemy ze względu na mieszanie składów coilowych. W okresie wakacyjnym latamy na dwie-trzy grupy. Zależnie ile osób jest obecnych.
Jeżeli masz ochotę zacząć wspinać się po szczebelkach kariery korpo… znaczy się coilowej, a nie potrafisz znaleźć stabilnego statica to jest to idealne miejsce dla Ciebie (no chyba, że jesteś bezużytecznym BRD).
Jeżeli nie masz dwóch jobów, ale za to masz healera lub tanka i zapał do gry - także znajdzie się dla Ciebie miejsce.
Jak na ludzi przystało mamy i gorsze dni więc zazwyczaj cierpliwie będziemy pomagać, ale czasami chcemy zrobić coś dla siebie. Nie ma co owijać w bawełnę - chcemy pozostać FC kameralnym, więc nie przyjmujemy już byle kogo. Dopóki nie pijesz z nami wódki w prawdziwym życiu to wymagany jest chociażby lvl50. Chociaż zdarza się pomóc jakiemuś MNKowi przelecieć przez relica i coila5
Zależy nam na dobrej atmosferze więc zanim przyjmiemy na stałe czeka ciężka przeprawa przez wygłupy na TSie.
O szczegółach można już teraz (w promocyjnej cenie) rozmawiać z liderami:
Tsu'ya Rhiki (z Ramuha ff11 znany jako Junfan)
A'rtho Zoah (na wakacjach, ale z Ramuha ff11 znany jako Ragni)
Ash Elric
Ebola Black
Ania Chan (uważać, bo zabija śmiechem)
Doomi Hellfire
Vidocq Geront
Zawsze miło (o ile jesteś niebieskooką blondynką o dużych piersiach) mogę porozmawiać i ja - Kamilus Ryyak. Nie jestem żadnym liderem, ale miło zawsze porozmawiam. Potem zaś skieruję do liderów.