Widzę, że nie tylko nas z lekka zirytowały ceny ziemi... ledwo będzie na średnią parcelę kiedy zbierzemy kasę od całej ekipy :/ Trochę się to mija z prawdą o tym co kiedyś Yoshi P. mówił, że najmniejszy domek będzie sobie mógł kupić każdy gracz a cena będzie mniej więcej odpowiadała trzykrotnemu przejściu całego scenariusza (1,5m na oko). No cóż, w sumie nie ma na co kasy wydawać w tej grze i tak więc ja dokładam wszystko do gildiowej chałupy bez żalu.
Najbardziej jesteśmy nakręceni na Primale, już był wstępny theorycrafting jak ogarnąć nowe ataki tytana, wszystko i tak wyjdzie w praniu
W dalszej kolejności Ultima i Crystal Tower a potem się zobaczy.
PvP chętnie sprawdzę miałem tylko nadzieję że pvp sety nie będą przekolorowanym darksteelem ale wzorowane na tych bajeranckich motywach zwierzęcych, które Yoshi P. pokazywał na concept artach:/ Ciekawe czy bard będzie dominował bo bardzo chciałem tam iść dragoonem.
Pharos, HM Hard czy Copperbell hard też powinny być fajne ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że to tylko nowe sposoby na robienie tomów.
Treasure Hunt i reszta to przyjemny dodatek na wolna chwilę kiedy nie ma z kim grać w ekipie.
btw, mamy w FC kolesia, który ma fryzurę jakby był bękartem Clouda i chocobo, lubi jeździć na jednorożcu i ostatnio kupił bard af2 body, plan jest aby zrobić mu cały pokój w FC house na różowo
edit: mam nadzieję, że część tych pvp setów przynajmniej będzie craftowalna, plssss