Zangetsukun napisał(a):
Ator --> lokacje sa podobne ale czego sie spodziewac? jak twoim zdaniem powinny wygladac lokacje w ff14 zeby nie bylo ksera ff11? moim zdaniem wszystko bedzie wygladac podobnie ale lepiej, natomiast lokacje bardziej "fantastyczne" (via emptiness) bedzie mozna pokazac lepiej, ba malo tego w takich lokacjach mozna sie popisac fantazja. Laka to laka nie mozna z niej zrobic nie wiadomo czego niesamowitego, natomiast pomyslcie jakby zrobic odpowiednik sky, do ktorego access bylby oczywiscie zwiazany z fabula defacto inna i bardziej epicka (o czym przeciez caly czas pisza) a wygladaloby to jak hmmm... pamieta ktos z devil may cry 3 wejscie do nieba?
Kwestia mobow, wiecej niz pewne jest ze beda odswiezone, natomiast czego rewolucyjnego oczekujesz aby nie bylo tego samego? rycerza na wiewiorce z jajkami przywiazanymi do sznurowek?
A ze beda podobienstwa w systemie, coz, kazdy final jest do siebie troche podobny, a jednoczesnie i tak sa inne. gdyby faktycznie nie bylo w nich roznic to by ludziom sie po ff1 znudzilo i by juz nie grali.
Na razie wiadomo ze bedzie odpimpowana grafika i to wszystko, sam system praktycznie jest nieznany poza tym ze nie bedzie klasycznego levelowania, sa tylko male przecieki z ktorych niewiele wynika. Sam ten tekst ze bedzie mozna robic postepy w fabule nie walczac wogole. jak? craftem? w jaki sposob?
Realnie trzeba poczekac na playable bete i wtedy sie zastanawiac czy wprowadzone zmiany sa na dobre czy tez nie.
Kamil daj tez sobie na wstrzymanie i zrozum ze odzywka to nie to samo co steryd, na nawet jezeli to jest szkodliwe, to i tak ch** ci do tego i jestes nieco bezczelny wrzucajac jako argument ze Ator je to co je.
Ator... lolku po co dajesz sie prowokowac
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
sry za brak jakiegokolwiek porzadku ale godzina o ktorej pisze post powoduje niezly smietnik w mojej gramatyce/ortografii
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Nie zgodze sie co do ffxiv, ale chcialem napisac cos innego.
Wkoncu post na poziomie z argumentami ( nawet zabawnymi mialem polewke z tego rycerza
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
), ktore do mnie docieraja i mysle nad nimi. Jak widac da sie, ucz sie Kamilus moze za kilka lat dojdziesz do takiego poziomu kultury osobistej, ale raczej watpie. Zang a Ty myslisz ze ja to biore do siebie? Cokolwiek tu Kamilus napisze to jest fun na kilkanascie minut
Widzisz roznica podstawowa miedzy mna i Kamilusiem jest taka ze ja zdaje sobie sprawe ze duzo osob mnie nie lubi z ronych powodow i szanuje to szanuje ich powody i jesli musze z nimi przebywac/grac/rozmawiac np z Deshterem to staram sie ignorowac jego zaczepki, staram sie byc w miare mily i olewam to ze 90% jego wypowiedzi to chamskie pyskowki lub aluzje jaki to jestem zly. Nawet jak mnie wkoncu zirytuje to nie gadam do niego bezposrednio tylko staram sie odreagowac rozmowa z kims innym, zeby go jeszcze bardziej nie nakrecac. Natomiast Kamilus wydaje mi sie ze wogole nie zdaje sobie sprawy albo nie chce przyjac do wiadomosci ze nie lubi go prawie nikt. Niestety swoje kompleksy probuje rozwiazac wjezdzajac na innych poniewaz mysli ze innym kompleksy ktore wytyka dokuczja tak bardzo jak jemu. Paradoksalnie wydaje mu sie tez ze jest super cool gosciem. Swoje lenistwo lubi usprawiedliwiac negujac rozne rzeczy np nie chce mu sie ruszyc dupy i pocwiczyc wiec pogada troche o sterydach. Jest tez msitrzem hipokryzji, ale najzabawniejsza rzecza jaka mi kamilus zarzuca jest to ze traktuje gre zbyt powaznie, tymczasem zaloze sie ze gdyby Kamilusiowi zabrac komputer i jego wirtualny swiat ( nie mowie o ffxi tylko ogolnie ) to by sie za cholere nie odnalazl w RL. Taka jest prawda ze Kamilus zyje glownie w sieci i chce byc sieciowym bogiem bo tu moze o swoich RL kompleksach zapomniec i sie dowartosciowac. Tym postem koncze dyskusje z Kamilusiem wogole zaluje ze nie ma /blist na forum bardzo by sie przydal.