Witam Was bardzo serdecznie!
Z tej strony Darco Dada, kiedyś też Darkopl. Grałem z FF 11 i 14 1.0, a teraz przyszedł czas na 14 RR. Pamiętam takich weteranów jak np. Opiekun, który prowadził mnie w 11stce na misje i nadstawiał nieraz za mne karku
Dziś dostałem się do gry, Na początku myślałem, że moja postać z 1.0 przepadła ale po wejściu do gry czekała tam na mnie.
tutaj mam już pierwsze do Was pytania, proszę o wyczerpujące odpowiedzi.
1. Postać ma wyexpowane levele i joby ale czy jest w jakiś sposób ograniczona i straciła coś co miała w poprzedniej wersji?
2. Nie wiem jak pozakładać ubrania tak, żeby one się kompletami zmieniały jak się zmienia profesję i jak było to w FF 1.0.
3. Na razie to nie bardzo umiem się odnaleźć w klawiszologii i nie wiem czy są ogólnie podobne zasady rządzące postacią, czy są jakieś diametralne zmiany w walce, czy jej obsłudze.
4. Jestem na serwerze Sarangantos ale zauważyłem, że część ludzi Jest Na Mooglu-dlaczego?? Dlaczego wwszyscy nie przychodzili na Sarangatosa?? Ja bardzo chciałbym również grać z Wami z Moogla, mam tam sentyment do wielu ludzi z dawnych czasów. Czy planujecie jakoś w przyszłości zmigrować i kto na który serwer..?
5. w grze nie umiem za darmo wynająć chcocobosa (mam 50 lvl białym i czarnym magiem) oraz nie umiem użyć kryształu w campach aby przeteleportować się do miasta głównego. Czy tutaj coś się zmieniło?
6. Czy w grze są makra i gdzie-jak się je robi?
7. Jak mam Was wołać, żebyście mnie dodali do LS?
8. Czy Pomimo, że mam 50lvl to misje i całą fabułę przechodzę od początku? Bo mam wrażenie, że dostaję questy od ludzików bardzo prymitywne i łatwe.
9. Czy w miastach jest jak kiedyś giełda na której się wystawia przedmioty?
10. Jak się naprawia przedmioty-tak samo jak kiedyś, czyli drogo w mieście u ludzika albo wystawia, żeby ktoś ci naprawił taniej?
11. Czy są jakieś nowe formy komunikacji między graczami? Czy jest coś takiego jak mail w grze, czy tylko chat w czasie grania? Co z komunikacją głosową?
12. Co z forum Crazy Chocobos?? Czy tam ktoś jest, czy tutaj piszecie o co chodzi? Bo kiedyś były naciski żeby być właśnie tam, a jak tam jestem to czuję się jakbym był w zapomnianym grobowcu. Gdzie zatem bywacie/pisujecie/rozmawiacie? Nadal tutaj?
Jeżeli tym tematem się wtranżoliłem niepotrzebnie tam gdzie nie trzeba, to proszę przenieście go do odpowiedniego wątku i nie gniewajcie się na mnie.
Dodaję, że jestem otwarty na wszelkie nowe znajomości i pomoc nowym w grze oraz wspólne wypady na questy i expowanie-piszcie i wołajcie w grze Darco Dada!
To wstępnie tyle pytań. Dodam jeszcze, że gra wygląda ślicznie chodzi dużo lepiej niż poprzedni engine i kompletnie nie zamula kart w max detalach. Podobają mi się również ikony ekranowe i ogólnie większy dynamizm-tak zauważyłem przynajmniej.