Server z lagiem 2 sekundy na skillu to nie jest fajny server.
Pewnie po kosztach jada bo maja duzo graczy i nawet pewnie vmap nie ma wlaczonych (do nich trza juz mocniejszych maszyn) wiec w PvP napierdalalsz przez sciany. :/
Za czasow WOTLK jeszcze gralem na ruskim privie z 3k online i ping byl 40.
Z tym ze 'lepiej juz grac w WoW' absolutnie sie nie zgodze. Pomijajac juz ze teraz w RIFT gra sie za free to RIFT ma wszytko co ma WoW (Z wyjatkiem tego Lore ale ja juz z infantylnosci WoWa wyroslem a dodatkowe zony w RIFT sa fajnie klimatowe) + duzo wiecej (albo te same rzeczy lepiej zrobione - np glupi fishing).
Pozostaje tylko teraz czekac na ogloszenie o ile im przychody wzrosly i jak to wplynie na wydawanie contentu. Tutaj ostatnio Blizzard mocno przyinwestowal chyba.
Dla mnie jesli chodzi o themeparki to RIFT jest niepodwazalnym numer one, drugie LOTRO a dopiero potem WoWik - choc WoWik mocno na sile bo naprawde gra jest tak pusta, mialka i de facto martwa (open world) ze az sie rzygac chce (a potem to juz pominmy milczeniem moze.. hehe)
EDIT: Tu sie gralo:
http://wowcircle.com/stat.htmlZdecydowanie najlepszy priv na swiecie. Jak gralem to prowadzili go developerzy najbardziej zaawansowanego Emu WoW'a - TrinityCore, tak wiec ten serv mial zawsze szybciej, mocniej, lepiej, bez bledow
Srsly - gralo sie lepiej niz na 'globalu', no i za free (wtedy jeszcze RAFow chyab nie bylo ze sie placilo 10zl za miech to w uj ludzi wolalo grac na privach
. MIelismy chyba 100 osobowa PL gildie tam na tym WOLTK x1.
Minusem sa ruskie i chat w cyrylicy ale chat mozna wylaczyc a WoW post-TBC to i tak wlasciwie gra singleplayer wiec inni gracze robia za 'szum tla'.
Nie wiem jak poszla developerka Cata na privach bo przestalem sie interesowac, ale WoTLK i wczesniejsze rzeczy ten serw powinien miec 100% blizzlike (skrypty itp..).