Bede gral wariorem i napewno Riftbladem jako main (31pkt nawet po nerfie) plus no i tu wlasnie zaczynja sie schody bo:
1. Champion super klasa masa cc ale uzywa 2handed i ma bonusy do physical abilities czyli juz nie do skilli rifta i slabsza w zwiazku z 2handed przywalnosc no i przedewszystkim glowny skill atakujacy to speary czyli ciagle bonusy z 2handed nic nie daje (bo to nie physical abi) aczkolwiek mass stun fear ranged stun i doskok kusi ciagle.
2. Reaver fajnie sie stakuja bonusy z dotow dodtakowo leczonka z dotow skille ranged tez ma czyli w sumie moze zaskoczyc.
3. VoidKnight nie wiem jak to bedzie po nerfie ale jakos do mnie te stacki nie przemawiaja nie wiem czemu ale zbierac stacki pozniej odpalac drugi skill pozniej 3 i 4 za leniwy jestem to ma byc proste rozwiazanie i najbardziej jak sie da mindless.
4. Paly ok fajnie jest tarcza skille blokuajce stun ranged mass stun rezz ale jakos czegos tu brakuje. Pod tanka pewnie go wezme jako maina razem z reaverem ale tu chodzi mi o dps warriora/ranged.
5. Beastmaster nie ta bajka pewnie bedzie na 0 pod peta albo i nie.
6.Warlord fajny by byl pod block/parry passive ale pozatym i kilkoma buffami nic w sumie wiecej nie ma.
help?
Mam zamiar zrobic prosta postac do dmg/lvlowania/pvp ktora robi dps ma przezywalnosc i ma cc.
Pls postarajcie sie konstruktywnie bez tekstow nie mozesz miec wszystkiego bla bla etc.
Myslalem jeszcze nad 6 pkt w reavera (dot leczacy) plus 31 w rifta ale wtedy tylko 29 pkt w championa a champion z mass stunem mmm.
Chodzi mi generalnie o build pod rifta tzn. zeby drugi soul sie uzupelnial i bonusy sie wzajemnie uzupelnialy. I Raczej bym wolal 1h i tarcze.
Paragona jakby nie bralem pod uwage bo 2x1h aczkolwiek ma ciekawe bonusy do crita i passivy.
Licze na ciekawa dyskusje:)
edit:
Tak ciagle latam po buildach i chyba sie sklaniam do rift/pally badz rift/reaver na rzecz straty cc od championa.
rift/pally
http://rift.zam.com/en/stc.html?t=1cALt.Vuoxdukhbk.xhRzdsMGx0z.c
rift/reaver
http://rift.zam.com/en/stc.html?t=1ctLA.c.xhRzdsMGx0z.xzqxukkMbk
Jest jeszcze opcja z 44 pkt w riftblade coby kazdy crit hilowal za 35% dmg.
Jesli ktos uwaza ze np. full paragon jest lepsy czy cos tez pls postujcie.
Tomu uniwersalny ma byc.