Atherius napisał(a):
Kilka pytanek ode mnie z nastawieniem na pvp:
1) Jako, że średnio przepadam za craftingiem, ale coś trzeba rozwinąć, żeby nie zostać w tyle to co polecacie dla rogala ?
Ewentualnie jakaś dobra literatura na ten temat.
Bez zabijania mobków albo zbierania nodów się nie bardzo da.
Ale najwięcej korzyści z apothecary- foraging i butchering. Sprzęt można kupić za marki.
Cytuj:
2) Jaka rasa najlepsza ze względu na raciale, eth ze "sprintem" ?
Prawdopodobnie nie będzie passiv +10 racial. Więc wygląd i ooc Etha speed run 70% - dogonisz każdego.
Cytuj:
3) Bawiłem się trochę buildami pod pvp i miałem mały dylemat, jeśli chodzi o 3ciego soula - riftstalker albo assa, ten pierwszy ze względu na "shadow shift" a assa oczywiście na "stealth". Teraz pytanko odnośnie tego drugiego, czy bez "silent footsteps" jest sens w ogóle używać stealth'a, nie będę widoczny jak na dłoni ? Jeśli tak to już konkretnie trzeba wejść w to drzewko - 12 pkt.
3 soul do czego? U rogala prawie zawsze jest "zależy do czego"
Cytuj:
4) MM jako główny soul, maxować go czy łączyć z rangerem ? Ogólnie nie przepadam za petami i z tego co zauważyłem dosyć szybko są zdejmowane. Tak myślałem nad saboteur, "nimble fingers 5/5", dodatkowo "adhesive bomb" też chyba bardzo przydatne.
Rang ma na ten przykład 5 do crita - peta do tego nie trzeba. Rang ma sporo synergicznych skili dla MM. IMO MM/Rang/Bard to najlepszy build "do wszystkiego"