roball napisał(a):
Kabraxis napisał(a):
Huragan napisał(a):
Anyway, bawcie sie dobrze... ja wracam do wowa
W ktorym jest dokladnie to samo tylko bez riftow i invazji i z grafika z 2000 roku i jeszcze prosciej.
Coz..... have fun.
Czyli cos jak randomowy i powtarzalny daily quest w wowie. Kabraxis troche obiektywnosci pls bo to juz zaczyna byc meczace..
To co napisalem wyzej jest jak najbardziej obiektywne.
A jesli porownujesz rifty, inwazje i zoneeventy w RIFT do daily questow w WoW to coz.... troche przyzwoitosci plz bo to juz zaczyna byc meczace.
Serio.
Odpowiednikiem Daily Questow z WoW'a w RIFT sa... o niespodzianko Daily Questy.
Podtrzymuje zdanie WoW to to samo co RIFT tylko brzydziej, latwiej i nudniej (mniej rzeczy do roboty i to poczynajac od lvl 1). Tyle.
Lub innymi slowy RIFT to to samo co WoW tylko ladniej (grafika), trudniej (lacznie z gra solo - zwlaszcza po tym patchu teraz moby cos mocno wala) plus wiecej rzeczy do roboty (Rifty (PQ), inwazje (PvE Land Possesion), zone eventy (organized outdoor raid content od lvl ~15), o wiele wiecej contentu grupowego outdoor, dodatkowe bajery w stylu zbierania ksiazek i artefaktow (Everquest style), troszke bardziej rozbudowany craft (augumentacja) oraz 500 razy bardziej zlozony i ciekawszy system rozwoju postaci.
Reszta czyli instancje, achievementy, mounty, titlesy, combat, warfronty (BG), podzial na frakcje, wbijanie reputacji, system nagrod za PvE/PvP, duzy nacisk na lore i story, itd.... jest wlasciwie identyczna.
Poziom "wypolerowania" gry jest rowniez wg mnie conajmniej rowny Blizzardowi.
To co ma WoW na plus to bardziej zroznicowane rasy, wiecej zon plus mniejsza linearnosc w progressie przez nie. Tyle. Tego mi brakuje tylko.
Oprocz tego nie ma Flying Mountow, phasingu, gearscore, item lvl, cross server dungeon findera i arenek - wszytko to (dla mnie przynajmniej) jest na plus dla RIFTa. Bo to wlasnie te rzeczy rozpieprzyly WoW'a i zrobily z niego gre singleplayer. Ale obiektywnie mozna powiedziec ze RIFT tego nie ma.
Bardziej obiektywnie nie moge - to sa fakty.
Zadowolony?
Sorry ale obiektywnie (czyli lista features) to tu nawet nie ma co porownywac bo WoW jest 100 lat za murzynami. Subiektywnie no to coz... kazdy ma swoj gust i moze sie nudzic w dowolnie wybranej przez siebie grze. Ja wole sie nudzic w RIFT niz nudzic w WoW.
PS. Mysle tez ze taka rozpiska przyda sie moze komus swiezo zainteresowanego gra.