Mark24 napisał(a):
ta gra to sprytnie zrobiona farma - trzeba dać punkcik devom, że bardzo sprytnie ją zamaksowali.
Tak naprawdę to nawet nie ma co mówić o end-gamingu - bo nie wiem czy jest ktokolwiek na serwerze kto wymaksował PA level. Po wbiciu maxlvl levelujemy dalej..
PvP jest zdupcone - mnie irytuje, że newb który włazi na PvP dostaje z dupy bonusy i praktycznie jego staty są identyczne z moimi. Więc pytam - na ch... ja farmię? By po założeniu full PvP mieć 5% lepsze staty niż zbonusowany newb w random greenach? Trochę to "niewarte" świeczki.
Już nie wspomnę o balansie - tu w ogóle jest komedia. Ostatnio gram łatwymi klasami, w rifcie rollnąłem rogue ranged dps - niby glass canon z max dps. Tak myślałem... Tak naprawdę dps mieści się w strefach niskich, w praktyce prawie każdy (oprócz tanka czy healera) mnie outdpsuje z palcem w dupie, a glass cannon - owszem jak najbardziej.
Takie moje żale
Ludzie mieli max PA prawie rok temu. Niedoceniasz farmerów. W następnym patchu dodają T3 PA.
Jeśli chodzi o PvP na 60 lvl to jest ono mniej więcej znormalizowane, czyli nie ma dużych różnic w statystykach pomiędzy graczami, a kolejne sety pvp są jedynie nieco lepsze. Liczy się build, skill, zgranie.
Rogue to akurat jest obecnie chyba najsilniejsza postać na PvP a Marksman czyli ranged dps jest powszechnie uważany za najbardziej OP build. Największa mobilność, duży burst dmg, cc. Zobacz czy używasz optymalnego buildu, popracuj nad makrami (jeśli jest sens jakieś robić).
Czasem robię duo warfronty z kumplem z gildii grającym MM (ja na healu) i praktycznie zawsze jest w top KB, dmg.