W GW1 nie grałem, ale jak odpaliłem FFXIV to mimo, że nie jestem z tych co wkurwiają 'bunny-hoppingiem' (czasem żałuję ,że w większości mmorpg nie można takiemu przyłożyć) to jednak brak możliwości podskoku był dziwnie irytujący i w ogóle jakiś mega-dziwno-failowy :/
Co do GW2 to fakt zacnie się zapowiada. Może nie jest to dokładnie to czego chcę od mmorpg ,ale chyba się będzie fajnie grało no przynajmniej przez jakiś czas
Teraz tylko zależy dla mnie wszystko od tego jak będzie zasrany sklepik wygladał. Jak taki jak w GW1 to może być , jak nie to papa.
Edit:
bardzo mnie ciekawi jaki będzie performance i wymaganie GW2, mocno-zmodyfikowany stary silnik może zarówno zaskoczyć pozytywnie jak i negatywnie.
Bo nie chcę przez najbliższę parę miechów (gdzieś dopiero w drugiej połowie roku najwcześniej albo i trochę później) inwestować w nowego kompa bo a ) nie jest mi jeszcze jednak potrzebny b) dolar za wysoko stoi i wolę inne rzeczy sobie kupić a kompa jak będą lepsze ceny i mocniejsza złotówka
c) chcę już złożyć chyba na nowych platformach tzn. Ivy Bridge, nowe mające wyjść karty Nvidii (lub ew AMD) oraz większy SSD a mają właśnie sporo w 2012 tanieć szczególnie w 2 połowie. Bo jednak 120 GB to trochę mało a większe kosztują imo za dużo teraz.