Ravushimo napisał(a):
Kabraxis napisał(a):
Serio... zeby to zrozumiec potrzeba tylko odrobiny wyobrazni.
Po latach wyobrazania sobie co to devsi w grach nie zrobia, ja chce wpierw zobaczyc to w akcji nim uwierze w czcze gadanie... i dziwie sie ze co niektorzy po dziesiatkach faili w ostatnich latach, na slowa wierza devsom od GW szczegolnie ze po pierwszych filmikach na prawde nie wyglada to tak rewolucyjnie jak mialo sie zapowiadac.
![:]](./images/smilies/icon_har1.gif)
iniside napisał(a):
Wiec w pewnym sensie event będzie się resetował, ale nie będzie to na zasadzie pstrykniecia palcami. Bo event będzie musiał przejść przez kolejne fazy, ż tym, że w przeciwnym kierunku. No a pozatym może się okazać, że same NPC wystarczą do wygrania.
...czyli to bedzie jeden wielki skrypt ktory leci od punktu A do B i od B do A i pewnie po tygodniu znudzi sie wiekszosci graczy. Gdzie tu rewolucja w grach ktora niektorzy wieszcza?
Otworza normalna bete to cos mi sie wydaje ze co niektorzy sie ostro zdziwia. Fajnie oczywiscie jakbym sie calkowicie przejechal i gra okazala sie swietna, ale jak na razie nie ma o co cisnienia podnosic tbh.
1. Na filmikach wyglada to dokladnie tak jak sie malo zapwiadac. Nie wiem czego oczekiwales.
2. Nie interesuja mnie "inne faile".. bylo minelo. NIe failnal RIFT nie failnie i GW2.... wiem op tym bo robiu go porzadna firma, ktora wie ocb.. i tyle wystarczy
3. Oczywiscie ze kurwa bedzie to skrypt ja pierdole a co ma byc sztuczna inteligencja?..... roznica jest taka ze atm w MMO takich skryptow i eventow oprocz zaczatkow technologii w RIFT wlasciwie nie ma. Powinienes to wiedziec bo masz zrobione 10k godzin w swiecie statycznych wykrzyknikow.
Serio.. .zrozumcie w themeparkach, ktore od 6 lat polegaja na bieganiu od wioski z wykrzyknikami do drugiej wioski w wykrzynikami GW2 z ich filozofia designowania gameplayu i mechaniki to jest poniekad rewolucja wlasciwie w kazdym aspekcie gry.
Znowu mamy sytuacje jak w RIFT ze niektorym sie gra podoba i sie ciesza cos nowego powstaje a smutni panowie juz wieszcza ze bedzie fail bo oczekuja UO2 i ze im gra psa wyprowadzi (to a propos tego ze to tylko skrypty... lol).
Eventy ktorych nie ma z zadnym innym MMO? Co tam! Fail i zadna nowosc przeciez. Cross professions combosy ktorych nie ma w zadnym MMO? Co Tam! "nie robia" i fail. Takie rzeczy jak (W themeparku!!!!) brak raidow endgame, flat leveling curve, personal story jak w single RPG, housing w postaci calej dzielnicy do dyspozycji gracza, brak "tunelowania" zwiedzania swiata questami, itp.... wszytko chuj i fail.. no oczywiscie.
Dobrze ze chociaz nie mozecie pierdolic ze gra po miesiacu przejdzie na F2P.
"No oczywiscie ze bedzie to skrypt. Czego oczekujesz? Sztucznej inteligencji generujacej w locie fabule, npcow z voiceoverami, strategiczne zachowanie przeciwnikow? "
NPC w GW2 maja voiceovery.. .znakomita wiekszosc tego co sie dzieje w czasie eventow jest voiceoverowana. Musi tak byc bo tu nie ma tekstowych opisow questow i klikania "accept".